Férové dětství

Kuchařský titul BernardChef získal student z Tábora

Kuchařský titul BernardChef získal student z Tábora

Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2024. Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře. O vítězi rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem Martinem Jiskrou.

 

Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Vysočiny, Písku a Tábora, do nejužšího výběru probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin, ze kterých budou vařit. Martin Papež připravil jako předkrm králičí terinu s omáčkou sabayon a cibulovým salátem, především ale jeho kuřecí roláda s omáčkou z pečených paprik a bylinkové knedlíčky byla nejlepší trefou do vkusu porotců, kteří se na vítězi jednohlasně shodli.

 

Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře

 

Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře

 

Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře

 

Soutěž jako podpora gastronomie

Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech utrpěl odliv personálu do jiných oborů. "Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem," popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Finalisté si vysoutěžil špičkové kuchyňské nože značky Dick, ale také certifikáty, které jim mohou napomoci při hledání místa v kvalitních restauracích. Vítěz také získal nabídku stáže v kuchyni stylové Pivnice Na Štokách, která je součástí Návštěvnického centra Bernard v Humpolci. 

 

Předsedou poroty byl Martin Jiskra

 

Předsedou poroty byl Martin Jiskra

 

Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Vysočiny, Písku a Tábora

 

V čele poroty zkušený profesionál

Předsedou poroty byl Martin Jiskra, špičkový odborník s celoživotními zkušenostmi z restaurací po celém světě, šéfkuchař renomovaného zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici u Strakonic, autor několika gastronomických publikací. Jeho zástupcem byl Michal Koreš, šéfkuchař Pivnice Na Štokách, dále šéfkuchařka prestižní pražské restaurace Leaf Barbora Šimůnková a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.

 

Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Vysočiny, Písku a Tábora

 

Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Vysočiny, Písku a Tábora

 

Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Vysočiny, Písku a Tábora

 

Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři. Finále se odehrálo ve Sládkově sále Návštěvnického centra Bernard v Humpolci.

Redakce GastroJobs.cz, zdroj: Rodinný pivovar Bernard, fotografie: Canva, Rodinný pivovar Bernard



Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.