Férové dětství

Rostlinná kuchyně - Průvodce pro restaurace

Rostlinná kuchyně - Průvodce pro restaurace

Projekt Rostlinně minulý týden na svém webu zveřejnil elektronickou příručku s názvem Rostlinná kuchyně – Průvodce pro restaurace. Cílem publikace je pomáhat restauratérům při zařazování rostlinných pokrmů do menu, proto obsahuje například rady a tipy šéfkuchařů, příklady jednoduchých receptů i doporučení konkrétních distributorů. Průvodce je dostupný zcela zdarma, a najít v něm inspiraci tak může skutečně každý.

 

Odkaz na Průvodce ke stažení: https://rostlinne.cz/rostlinne-pro-restaurace/

 

“Ze zkušeností získaných prací na projektu Rostlinně vím, že mnoho majitelů restaurací má zájem rozšířit svou nabídku o rostlinné pokrmy, avšak často si neví rady. Rostlinná kuchyně přitom není žádnou vědou, ze které by museli mít strach. Průvodce obsahuje i úplné základy, třeba, že v receptu lze nahradit vejce banánem nebo lněným semínkem. Zavedení rostlinného jídla v jejich podniku tak dokument významně usnadní,” uvedla projektová manažerka Rostlinně Marianna Slováková.

 

Vyšel Průvodce Rostlinná kuchyně pro restaurace

 

Podobná shrnující publikace odpovídající na nejrůznější otázky ohledně rostlinné stravy v českém prostředí prozatím chyběla. Průvodce rostlinnou kuchyní pro restaurace je tak unikátním nástrojem, který mohou majitelé restaurací a ostatních gastro podniků využít k rozšíření svého sortimentu a získání konkurenční výhody nad podniky, kde rostlinné pokrmy chybí.

 

Obliba rostlinné kuchyně velmi rychle roste, a to nejen ve světě na západ od nás. Podle výzkumu agentury Ipsos preferuje bezmasou kuchyni již 10 % mladých Čechů. Dokonce třetina obyvatel ČR plánuje v budoucnu omezit konzumaci živočišných produktů a nahradit je rostlinnou alternativou.

 

Vyšel Průvodce Rostlinná kuchyně pro restaurace

 

Velké množství postupů při přípravě rostlinných pokrmů je oproti klasickým metodám mnohem snadnější a výsledek bývá o řád lepší,” uvádí autorka knihy Moderní veganské dezerty Petra Stahlová jeden z důvodů pro rostoucí popularitu rostlinné kuchyně.

 

Autoři Průvodce vzkazují, že pokud ani po jeho přečtení nebudou mít restauratéři zcela jasno a napadnou je  nějaké dotazy, mohou se na ně obrátit. “Chceme majitelům restaurací usnadnit rozšiřování nabídky rostlinné kuchyně. Věříme, že se jim vyplatí tento trend následovat. Veškerý vývoj tomu napovídá,” dodala Slováková.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: rostlinne.cz

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.