Férové dětství

Vyhlášen 5. ročník prestižní soutěže pro mladé kuchaře

Vyhlášen 5. ročník prestižní soutěže pro mladé kuchaře

Až do 30. dubna se mohou mladí kuchaři přihlásit do renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy  a představit pokrm, který vyjadřuje jejich jedinečnou kreativitu a vizi. 

 

Cílem soutěže a celé iniciativy S.Pellegrino Young Chef Academy je objevit novou generaci mladých, talentovaných kuchařů, kteří mají potenciál posouvat hranice gastronomie a prostřednictvím jídla vytvářet pozitivní změny ve společnosti.

 

V soutěži S.Pellegrino Young Chef Academy Award záleží na každém detailu

 

Prvotní přihlášky posuzuje ALMA – Mezinárodní škola italského kulinářského umění, která z uchazečů vybere ty nejlepší, kteří poměří své kuchařské dovednosti v jednom ze 16 regionálních finále konajících se ve druhé polovině roku 2022 po celém světě. Vítězové regionálních klání se budou moci ucházet o prestižní titul "S.Pellegrino Young Chef Academy Award", který podpoří jejich kariéru a zajistí jim celosvětové uznání.

 

Do předchozího ročníku se přihlásilo úctyhodných 300 soutěžících a mentorů z 50 zemí světa. Společně se snažili vylepšit své pokrmy, které nebyly pouhými recepty, ale skutečnými nápady na udržitelnou a inkluzivní kulinářskou revoluci. Prestižní ocenění si nakonec vybojoval mladý švédský kuchař Jerome Ianmark Calayag.

 

Vítěz ročníku 2019/21 Jerome Ianmark Calayag

 

Letos se soutěž koná již popáté a pro mladé kuchaře do 30 let se tak opět otevřela jedinečná příležitost soutěžit o prestižní titul nejlepšího mladého kuchaře světa na velkém finále v Miláně v roce 2023.

 

Stejně jako v předchozích ročnících, i letos se udělují celkem čtyři ocenění:

 

S.Pellegrino Young Chef Academy Award – hlavní cena, o které hlasuje porota složená z mezinárodně uznávaných šéfkuchařů. Vítězem se může stát kuchař, který prokáže výjimečnou kreativitu a špičkové technické dovednosti, ale měl by také dokázat, že právě on je silným katalyzátorem pozitivních změn.

 

S.Pellegrino za společenskou odpovědnost – cena, o níž hlasuje Asociace udržitelných restaurací, stojící za největším programem udržitelnosti v gastronomii Food Made Good. Vítězný pokrm této kategorie by měl reprezentovat zásadu, že to nejlepší jídlo je výsledkem společensky odpovědných postupů. 

 

Acqua Panna – cena za propojení v gastronomii, o níž hlasují mentoři soutěže. Vítězný pokrm by měl reprezentovat kulinářské dědictví rodného regionu, měl by vyzdvihovat tradiční postupy, osobní vizi a poskytovat spojení mezi minulostí a budoucností.

 

Fine Dining Lovers Food for Thought – cena, o níž hlasují čtenáři magazínu Fine Dining Lovers. Ocenění získá kuchař, který bude schopen nejlépe reprezentovat své osobní přesvědčení prostřednictvím svého charakteristického pokrmu.

 

Přesvědčit ostřílené šéfkuchaře v porotě není vůbec snadné

 

Přečtěte si podrobná pravidla soutěže a neváhejte se přihlásit.Třeba to budete právě vy, kdo se stane příštím vítězem soutěže S.Pellegrino Young Chef Academy.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: GlobalWines

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.