gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Limitovaná edice Four Roses ke 130. výročí

Limitovaná edice Four Roses ke 130. výročí

Letos je to přesně 130 let od chvíle, kdy Paul Jones junior v Kentucky zaregistroval značku Four Roses a položil tak základy světově oceňovaného bourbonu se čtyřmi rudými růžemi ve znaku. Palírna Four Roses si toto významné výročí připomíná nejenom prostřednictvím série historicky laděných degustací či představením archivu plného zajímavých exponátů, ale zejména limitovanou edicí bourbonu Four Roses Small Batch. Tato speciální edice v celkovém počtu 3.600 ručně očislovaných lahví s logem 130. výročí, představená v září v rámci Bourbon Heritage Month, se pro znalce a sběratele dostává v omezeném množství vůbec poprvé také do České republiky.    


Pro výrobu výjimečného bourbonu Small Batch 130th Anniversary Edition byly vybrány čtyři z celkových deseti receptur Four Roses, které značka pro svoji výrobu využívá. Brent Elliott, master distiller Four Roses k jeho vzniku říká: “Pro tuto limitovanou edici Small Batch k oslavě důležitého výročí značky jsem chtěl vytvořit něco speciálního. Od samého počátku jsem se zaměřoval na získání unikátních ovocných chutí z našich kvasinek F a V, a právě tato ovocnost je nejvýraznější nótou ve výsledném produktu. Pro kontrastní chuť jsem přidal také starší a kořeněnější dávku bourbonu. Propojením těchto dvou rozdílných chuťových profilů jsme, věřím, dosáhli skvěle vyváženého, komplexního a unikátního bourbonu.“ Ten je vyroben v sudové síle s obsahem alkoholu 54,3 % a ve vůni nese bohaté tóny vanilky, malin, zralých bobulovitých plodů a lehké karamelovo-vanilkové nóty creme brulee. Na patře bourbon rozvíjí chuť meruněk, máty, hřejivé skořice a jablek s příjemným dubovým nádechem. Závěr je velmi dlouhý a příjemný, s doznívajícími tóny skořice, ovoce a vanilky.  

 

Letos je to přesně 130 let od chvíle, kdy Paul Jones junior v Kentucky zaregistroval značku Four Roses a položil tak základy světově oceňovaného bourbonu se čtyřmi rudými růžemi ve znaku.


Své 130. výročí si Four Roses v během tohoto roku připomíná celou řadou aktivit. Těmi jsou například historicky laděné degustace, jež probíhají především v Louisville a Lexingtonu. Příznivce bourbonu s rudými růžemi na etiketě vezmou na místa, která jsou se značkou spjata, nabídnou jim ochutnávku různých bourbonů Four Roses a dají jim nahlédnout do historie značky. Skvělým pomocníkem je mobilní archiv historických předmětů a dokumentů. Velkou zásluhu na vzniku této jedinečné sbírky má historik značky Four Roses a její senior brand ambassador Al Young. “Na sestavení archivu Four Roses jsem pracoval dlouhé roky, a tak jsem moc rád, že se o výsledek své práce budu moci podělit s účastníky výročních degustací a dalšími našimi přáteli a příznivci,“ říká Al Young a pokračuje: „Máme k dispozici různé předměty a dokumenty, které dokládají pestrou a bohatou historii našeho bourbonu, včetně letitých láhví, sklenic nebo třeba reklamních předmětů.“ Digitální verze archivu bude u příležitosti oslav 130. výročí k dispozici také on-line na webu Four Roses.


Více informací:

www.fourrosesbourbon.com/130th

www.prestigeselection.cz

Zdroj: TZ Pernod-Ricard

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.