gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Slovenské hotely hlásí další rekordní sezónu

Slovenské hotely hlásí další rekordní sezónu

ČTK: Provozovatelé hotelů a dalších ubytovacích zařízení na Slovensku zaznamenali za první tři čtvrtletí letošního roku rekordní počet hostů. Vyplývá to z údajů slovenského statistického úřadu a propočtů ČTK. Mezi zahraničními turisty na Slovensku dominují Češi.

 

Služeb ubytovacích zařízení na pětimilionovém Slovensku od začátku roku do konce září využilo 4,37 milionu lidí. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to představuje nárůst o 3,7 procenta. Šest z deseti hostů hoteliérů na Slovensku tvořili domácí návštěvníci. Počet ubytovaných zahraničních návštěvníků se zvýšil meziročně o 4,6 procenta na 1,79 milionu lidí. Z toho téměř třetinu tvořili Češi, kteří jsou tradičně nejpočetnější zahraniční klientelou v ubytovacích zařízeních na Slovensku.

 

Radisson Blu Carlton Hotel Bratislava

 

Slovensko od příštího roku sníží sazbu daně z přidané hodnoty (DPH) u ubytovacích služeb na deset z nynějších 20 procent. V případě, že podnikatelé tuto změnu zohlední ve svých cenách, mohlo by to podle vládní Slovenské národní strany (SNS), která změnu prosadila ve sněmovně, zvýšit zájem lidí o pobyty v hotelích a v dalších ubytovacích zařízeních. Slovenský parlament schválil také jiný zákon z dílny SNS, na jehož základě budou muset větší zaměstnavatelé přispívat pracovníkům na rekreaci. Cestovnímu ruchu na Slovensku v posledních letech pomáhají rovněž vládní dotace pro školy na pořádání lyžařských výcviků.

 

Grand Hotel Kempinski High Tatras

 

Loni se na Slovensku ubytovalo přes 5,37 milionu domácích i zahraničních turistů. Proti roku 2016 to představovalo nárůst o sedm procent.

Zdroj: ČTK

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.