gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Otrava hostů v michelinské restauraci má jednu oběť

Otrava hostů v michelinské restauraci má jednu oběť

Tragicky dopadla víkendová návštěva vyhlášené restaurace RiFF německého šéfkuchaře Bernda Knöllera ve španělské Valencii pro tříčlennou rodinu. Otec a matka se synem se tam minulý pátek vypravili oslavit otcovy narozeniny. Po příchodu domů se jim všem udělalo nevolno, nejvíce ovšem matce. Šestačtyřicetiletá žena celou sobotu zvracela a v neděli ráno zemřela.

 

Místní úřady zahájily vyšetřování a majitel a šéfkuchař v jedné osobě se rozhodl restauraci okamžitě uzavřít, ačkoliv zatím nebylo jasné, zdali nešťastná událost přímo souvisí s jeho podnikem. Kontrola v kuchyni žádné pochybení neobjevila. “Ať už byl důvod jakýkoli, chtěl bych rodině vyjádřit soustrast. Doufám, že se vše brzy vyšetří,“ uvedl ve vyjádření. “Moje restaurace zůstane uzavřena, dokud nebude celé věci konec a my nedokáže zajistit zákazníkům plný servis,“ dodal Knöller.

 

Kuchyňský tým restaurace RiFF

 

Mezitím se ale ukázalo, že trávicí potíže, naštěstí bez vážných následků, zaznamenalo dalších 26 hostů restaurace. Spekuluje se o tom, že mohlo dojít k záměně jedlých hub za jedovaté; oběť večeřela rizoto se smrži. Smrž je chutná houba charakteristického vzhledu, ale jsou zaznamenány případy otravy velmi podobně vyhlížejícím ucháčem obecným.

 

Jak vyplývá z oficiálního profilu RiFF, restaurace přináší “inovativní gastronomii“, která má být založena na nejvyšší kvalitě, sezónnosti a lokálních surovinách. Opravdu bychom teď nechtěli být na místě našich kolegů a kolegyň ve Valencii; ta nejistota a představa, že možná zavinili smrt člověka, který se k nim přišel najíst, musí být mučivé…

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK, BBC

Fotografie: hwww.restaurante-riff.com

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.