gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Prestižní cena pro tatranský Grand Hotel Kempinski

Prestižní cena pro tatranský Grand Hotel Kempinski

Rekonstrukci a dostavbu Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách ocenila v listopadu v Německu odborná porota prestižním oceněním Iconic Awards 2017- Winner. Projekt rekonstrukce historické budovy, která je národní památkou, vedl slovenský architekt Peter Černo.

 

Grand Hotel Kempinski


Ocenění Iconic Awards je první neutrální mezinárodní architektonickou a designovou soutěží, která se zaměřuje na celý svět architektury. Porota v rámci Iconic Awards vyzdvihuje inovativní produkty a udržitelnou komunikaci v odvětví v pěti hlavních kategoriích: architektura, interiér, produkt, komunikace a koncept.

"Podmínkou tohoto ocenění bylo udělení nominace od Rat für Formgebung. Porota vybrala projekty z 39 zemí světa. My jsme dostali nominaci ve dvou kategoriích: za architekturu pro Grand Hotel Kempinski High Tatras a za koncept pro Kuwait Towers - Konverze," vysvětluje slovenský architekt Peter Černo, který působí v Německu.

 

Grand Hotel Kempinski


V obou kategoriích získal ocenění, která mu byla udělena na slavnostním večeru v Mnichově. Přibyla tak k další prestižní ceně ABB Leaf Awards 2017 za dostavbu rodinného domu udělené v Londýně. Kromě toho získal v tomto roce s projektem rekonstrukce tatranského hotelu Kempinski nominaci na German Design Award 2018.

"Obnova budov hotelu byl nesmírně náročný proces, který trval více než 4 roky. Grand Hotel Kempinski High Tatras je nyní oázou na břehu Štrbského plesa a patří mezi národní památky," uvedla Kathrin Noll, generální manažerka Grand Hotelu Kempinski High Tatras.

 

Grand Hotel Kempinski


Na rekonstrukci a přestavbě bývalého léčebného domu Hviezdoslav ve Vysokých Tatrách pracoval Peter Černo již od roku 2004, kdy připravil první studii. Cílem projektu bylo transformovat historicky chráněné budovy na luxusní pětihvězdičkový hotel. Během příprav hledal archivní materiály, historické fotky a další dokumenty, které byly použity při přestavbě. Komplexní rekonstrukce historické budovy, restaurace, konferenční a taneční sály se musela realizovat pod dohledem archeologů, geologů a ochranářů. Architekti z Cerno+Architekten - Peter Černo, Martin Černo, Gianfranco Maio - v Mnichově, použili původní barvy a materiály na co nejvěrnější obnovení historického objektu. Zachovalo se tak přes sedmdesát původních prvků, jako jsou např. balkony, schodiště, barevnost omítek a řada dalších detailů. K hotelu ještě dostavěli spa a apartmánový komplex, který v současnosti patří mezi nejexkluzivnější hotely v síti Kempinski na světě.

 

Grand Hotel Kempinski

Zdroj, fotografie: Kempinski Hotels

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.