gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Radegast letos na Coloursech poteče z 320 kohoutů

Radegast letos na Coloursech poteče z 320 kohoutů

Na pivo na hudebním festivalu Colours of Ostrava bude opět dohlížet bůh Radegast. Nošovický pivovar se již šestým rokem po sobě postará o pivní line-up, pohlídá kvalitu čepování a veškerého pivního servisu. Pivo se letos bude čepovat z rekordního počtu 320 výčepních kohoutů. O perfektní pivní servis se postará téměř 400 lidí. Návštěvníkům se otevře nový Radegast PUB s kapacitou zhruba 1 000 míst a také nabídkou oblíbené Školy čepování. Festivalovou premiéru bude mít výčepní zařízení Beerjet. 

 

Pro výčepy je připraveno 7 pivních cisteren o celkovém objemu 66 000 piv. Celkem bude na akci použito asi 3 000 metrů pivních hadic. Na 14 místech po celém areálu bude na čepu tankové pivo Radegast. Návštěvníci si pivo vychutnají ve 22 velkokapacitních stanech o celkové ploše 3 500 m2. 

 

Už to teče

 

"Každý rok se snažíme na akci vylepšit kvalitu čepování a pivního servisu. Letos budeme mít k dispozici 340 výčepních, kteří před akcí prošli náročným školením pod dohledem obchodního sládka Radegastu. V zázemí a v servisu jim bude k ruce dalších 50 lidí. Každý festivalový den budou dělat naši sládci a mistři výčepní desítky kontrol výčepních míst, abychom dohlédli na to, že návštěvníci dostanou pivo Radegast ve správné kvalitě a teplotě,“ říká Roman Šolc, obchodní sládek pivovaru Radegast.

 

Už se to stavi

 

Vzhledem k probíhající rekonstrukci prostor, kde býval v minulých letech Radegast PUB, postavil pivovar Radegast pro letošní ročník festivalu zbrusu novou hospodu „na zelené louce“. Nový dvoupatrový Radegast PUB váží 55 tun, má rozměry 30 x 25 x 9 metrů a pojme asi 1 000 lidí. V přízemí si návštěvníci vychutnají kompletní pivní nabídku pivovaru Radegast, v prvním patře bude probíhat Škola čepování pod dohledem mistrů výčepních a ve druhém patře si mohou lidé zajít na správně hořké pivo Radegast načepované do skla.

 

Už se to stavi

 

Ke zvýšení rychlosti obsluhy přispějí rovněž dvě rychlovýčepní zařízení, které zvládnou načepovat 30 piv za jednu minutu. "Obsloužit najednou tisíce zákazníků na velkých akcích není jednoduché. Velkým přínosem „rychlovýčepu“ je možnost dobře načepovat, za krátký čas a bez velkého čekání, pivo pro velké množství zákazníků. Zařízení jsme již s úspěchem otestovali například na utkáních Baníku Ostrava a ohlasy lidí jsou skvělé,“ říká Marek Grabovský, manažer značky Radegast.

 

Už se to stavi

 

Pivovar Radegast nabídne návštěvníkům hořké osvěžení Radegast Ráznou 10, prémiový světlý ležák s charakteristickou hořkostí a plnou chutí Radegast Ryze Hořkou 12 a správně hořký nepasterizovaný ležák Radegast Nefiltrovanou 12.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: Plzeňský Prazdroj, a.s.

Fotografie: © Colours of Ostrava - Zdenko Hanout

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.