gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Melounový šampionát byl testem před olympiádou

Melounový šampionát byl testem před olympiádou

Uprostřed roku, kdy začíná pravá melounová sezóna, se už tradičně střetli nejlepší řezbáři z České republiky i ze Slovenska na Melounovém šampionátu v Třebíči. Domácí špička brala tuto soutěž velmi vážně, protože šlo o první ostrý test před blížící se únorovou olympiádou ve Stuttgartu.

 

Na Vysočinu tak v červnu někteří účastníci přijeli také testovat motivy, které jistě využijí i v Německu. Potěšitelným faktem bylo, že se dařiloi i loňským nováčkům v hlavních kategoriích. Nejlepší z nich Tereza Buchtová skončila v absolutním pořadí celkově třetí. Bylo jen škoda, že se nemohl pro pracovní povinnosti zúčastnit dvojnásobný vítěz Melounového šampionátu a vítěz Culinary World Cup v Lucembursku Vojta Petržela.

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

V absolutním pořadí s přehledem dominovala Klára Harvánková, ale velmi zdatně se držela a pěkné výrobky předvedla i Martina Koumarová. Třetí byla zmíněná Tereza Buchtová, která řeže teprve rok a čtvrt a nechala za sebou řadu zkušenějších kolegyň a kolegů. 

 

Mezi začátečníky si celkové prvenství odnesla Jessica Palová ze Šuran, druhé místo obsadil vítěz kategorie C Matěj Frydrych z Prahy a třetí skončila Pavla Svobodová z SOŠ a SOU Polička.

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

Cenu za originalitu si odváží Erik Šamaj z Púchova za kytaru řezanou v thajském stylu. Právě tento styl jasně dominoval na celé soutěži. Je to trend ze světových soutěží a naši řezbáři se mu rychle  přizpůsobili. Jde také o jistější cestu k medailím než 3D motivy, kde opravdu musí být vše zcela přesné. Nicméně i v jemných motivech lze hledat velké odlišnosti, zejména ve způsobu jejich propojování.

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

Odbornou komisi tvořili Miloš Turek, Olga Barcíková a Zuzana Hamalová, soutěž moderoval Michal Malý, hlavními partnery byly společnosti ČEROZFRUCHT, GastroJobs.cz, MÚ Třebíč a Kraj Vysočina, dalšími pak společnosti Bonduelle a Premium Gastro. Pořadatelem je OA a HŠ Třebíč a společnost Czech Carving Studio. Pan Procházka je nejlepší, jen z jeho tiskových zpráv jednou dostanu psotník.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: p. Luděk Procházka, odborný garant soutěže

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

Melounový šampionát proběhl v červnu v Třebíči

 

Absolutní pořadí 

1. Harvánková Klára (Czech-Slovak Carving Team, College of Polytechnics Jihlava)

2. Koumarová Martina (Czech-Slovak Carving Team, OA a HŠ Havlíčkův Brod)

3. Buchtová Tereza (C.S.C.C. Gemini Brno)

 

Kategorie A - Live 

1. Harvánková Klára (Czech-Slovak Carving Team, College of Polytechnics Jihlava)

2. Buchtová Tereza (C.S.C.C., Gemini Brno)

3. Koumarová Martina (Czech-Slovak Carving Team, OA a HŠ Havlíčkův Brod)

 

Kat. B – Předem připravená kompozice

1. Harvánková Klára (Czech-Slovak Carving Team, College of Polytechnics Jihlava)

2. Koumarová Martina (Czech-Slovak Carving Team, OA a HŠ Havlíčkův Brod)

3. Šamaj Erik (Czech-Slovak Carving Team, SOŠ obchodu a služieb Púchov)

 

Absolutní pořadí – Začátečníci C a D

1, Palová Jessica (SOŠ Šurany)

2. Frydrych Matěj (C.S.C.C., HŠ Praha, Vršovická

3. Svobodová Pavla (SOŠ a SOU Polička)

 

Kategorie C – Live carving pro nováčky 

1. Frydrych Matěj (C.S.C.C., HŠ Praha, Vršovická)

2. Palová Jessica (SOŠ Šurany)

3. Brádlová Jaroslava (SOŠ a SOU Horky nad Jizerou)

 

Kategorie D - květinová kompozice

1. Palová Jessica (SOŠ Šurany)

2. Svobodová Pavlína (HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí)

3. Maixnerová Anežka (SOŠ a SOU Polička)

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.