gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

10 nejlepších hotelových škol na světě

10 nejlepších hotelových škol na světě

Kariéra v hotelnictví nebo gastronomii je naštěstí stále ještě atraktivní volbou pro řadu mladých lidí. Vždyť kdo by nechtěl pracovat v mezinárodním prostředí luxusního hotelu nebo ve vyhlášené restauraci? I zájemci z České republiky nebo Slovenska přitom dnes mají možnost studovat na některé z prestižních hotelových škol v zahraničí. Znáte ty nejslavnější?

 

Portál travelnews.ch vytvořil žebříček deseti nejlepších hotelových škol v celosvětovém měřítku. Kritérii pro hodnocení byl záběr a kvalita akademického programu, šance získat praktické zkušenosti v rámci výuky, možnosti uplatnění po ukončení studia i pověst dané školy v oboru.

 

1. Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL), Lausanne, Švýcarsko
Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL) funguje už od roku 1893 a je všeobecně považována za nejlepší světové zařízení svého druhu. Nabízí pět různých typů vzdělání se stupni od středně pokročilého až po magisterský. Asi 25 000 absolventů EHL pracuje v hotelovém průmyslu po celém světě, včetně mnoha manažerů. V roce 2016 bylo na EHL zapsáno 2 608 studentů ze 107 zemí.

 

 Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL), Lausanne, Švýcarsko

 

2. Glion Institute of Higher Education, Glion, Švýcarsko
Škola v Glionu leží nedaleko a studentům také nabízí úchvatné výhledy na zasněžené vrcholky Alp. Vznikla před 50 lety a má své pobočky i v Bulle poblíž Freiburgu a v Londýně. Asi 93 procent všech žáků pochází ze zahraničí a na své povolání se připravuje ve školním hotelu a v pěti restauracích.

 

Glion Institute of Higher Education, Glion, Švýcarsko

 

3. Cornell Hotel School, Ithaca, USA
Od roku 1865 jsou hoteliéři školeni na Cornellově univerzitě a přidružené hotelové škole ve státě New York. Hotel Satler, který se nachází přímo v areálu, nabízí 200 studentům možnost naučit se své řemeslo v praxi. Celkově je na Cornellu zapsáno přibližně 960 studentů z 30 zemí. Každý student stráví jeden semestr v zahraničí a aspoň jednou za rok absolvuje stáž.

 

Cornell Hotel School, Ithaca, USA

 

4. Rosen College of Hospitality Management, Orlando, USA
S areálem o velikosti 15 000 metrů čtverečních je Rosen College of Hospitality Management, součást University of Central Florida, jedním z největších center pohostinství na světě. Vzhledem k tomu, že Orlando je nejnavštěvovanějším městem ve Spojených státech s více než 100 000 hotelovými pokoji, existuje velmi dobrá místní síť pro stipendijní nabídky, stáže nebo pracovní příležitosti.

 

Rosen College of Hospitality Management, Orlando, USA

 

5. William F. Harrah College of Hotel Administration, Las Vegas, USA

Harrah College of Hotel Administration je součástí Nevadské univerzity a její studenti absolvují pravidelné praxe ve slavných hotelech přímo v centru Las Vegas. Výuce se věnuje 170 pedagogů a škola také pořádá náborové akce, kde se zástupci 100 největších hotelových řetězců osobně setkávají s absolventy.

 

William F. Harrah College of Hotel Administration, Las Vegas, USA

 

6. Oxford School of Hospitality Management, Oxford, Velká Británie

Oxford School of Hospitality Management navštěvují studenti z přibližně 55 zemi. Hotelová škola, která je součástí univerzity Oxford Brookes, má vynikající mezinárodní kontakty. Pobyt v zahraničí a stáže po celém světě jsou součástí standardního programu. Absolventi tak do praxe přicházejí zcela připraveni na provoz a je o ně proto velký zájem mezi potenciálními zaměstnavateli.

 

Oxford, ilustrační foto

 

7. Hotelschool the Hague, Haag, Nizozemsko
Hotelová  škola v Haagu, která přijímá studenty z více než 50 zemí, nabízí jak praktické zkušenosti ve vlastních zařízeních školy, tak silnou mezinárodní síť, a klade velký důraz na stáže. Ti, kteří již ukončili odbornou přípravu, mohou dokončit bakalářské studium dvakrát rychleji.

 

Hotelschool Haag, Haag, Nizozemsko

 

8. Emirates Academy of Hospitality Management (EAHM), Dubaj, Spojené arabské emiráty
Dubaj je plná kvalitních a luxusních hotelů, které samozřejmě také potřebují kvalifikovaný personál. EAHM sousedí se světově proslulým hotelem Burdž al-Arab a spolupracuje i s dalšími hotely sítě Jumeirah Group, která školu vlastní. Velmi oblíbeným studijním programem EAHM je magisterské studium při zaměstnání, které umožňuje získat titul aktivní manažerům.

 

Hotel Burdž al-Arab v Dubaji

 

9. Blue Mountains International Hotel Management School, Sydney a Leura, Austrálie
Blue Mountains International Hotel Management School patří mezi špičky u protinožců a studovat tam mohou samozřejmě i Evropané. Nabízí dva bakalářské a dva magisterské programy.

 

Blue Mountains International Hotel Management School

 

10. Les Roches International School of Hotel Management, Crans-Montana, Švýcarsko
Škola, která existuje již 60 let, má vedle areálu ve Švýcarsku i pobočky v Chicagu (USA), Ammánu (Jordánsko), Šanghaji (Čína) a Marbelle (Španělsko). Je velmi oblíbená mezi zahraničními studenty, částečně proto, že nabízí švýcarské standardy, ale studium probíhá v angličtině.

 

Les Roches International School of Hotel Management, Crans-Montana, Švýcarsko

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.