Semifinalisté Bernard Chef zaujali svou suverenitou
Dvě desítky studentů gastronomických škol a talentovaní amatéři z České a Slovenské republiky soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef.
Šest nejlepších poměří svoje dovednosti na konci února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
"Mile nás překvapila v dobrém slova smyslu suverenita, s jakou si sedmnácti-osmnáctiletí účastníci počínali. Možná k tomu přispělo i náročné zadání soutěže, takže školy vyslaly nejšikovnější zástupce," ohlíží se za dvoudenním semifinále v gastronomickém centru Kuliner v Brně předseda poroty Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard.
Semifinále probíhalo v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna, soutěžící zde museli v časovém limitu připravit čtyři chody pro šest osob – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert, některé z jídel uvařit s pivem nebo doporučit párování s tímto nápojem.
Finále soutěže BernardChef proběhne 27. února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude jedna z největších osobností kuchařského řemesla Jaroslav Sapík.
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj: Rodinný pivovar Bernard
Fotografie: Vlastimil Šimek, Rodinný pivovar Bernard