Zmrzlina žhavá jako samo peklo v Crème de la Crème
Klasická zmrzlina je osvěžující, lahodná a většinou i sladká, ale určitě ne taková, že vaše chuťové pohárky rozpálí do běla. Zahřejte se v březnu ve všech zmrzlinárnách Honzy Hochsteigera specialitou z nejpálivějších papriček na světě či ďábelským rakytníkem. Nebo ochutnejte stálice Zmrzlinového salónu na Národní – krémovou belgickou čokoládou se špetkou chilli a exotický sorbet z manga a pikantního chilli. Přijďte si okořenit konec zimy a vydejte se s Crème de la Crème na tuto ďábelskou cestu.
Čerstvé chilli papričky jsou zdrojem vitaminů A, C, skupiny B i flavonoidů. Není tedy divu, že už staří indiáni na území Mexika holdovali pálivým papričkám. Proč? Protože prohřívají celý organismus, urychlují metabolismus a působí jako afrodiziakum. Jejich chuť je natolik výjimečná, že by byla škoda nepoužít ji do oblíbené mražené pochoutky. Zmrzlina z chilli se pyšní nejen skvělou chutí, ale i tím, že nás může ochladit, více než třeba ovocné sorbety. Proto obyvatelé teplého podnebí přidávají chilli do svých pokrmů a díky obsaženému kapsaicinu se efektivně ochlazují.
Žhavá zmrzlina
Pikantní papričky v pravém thajském kari, chilli con carne či salse, ale i ve zmrzlině, vám zaručené rozproudí krev v těle. V Crème de la Crème si pro vás na březen připravili hned několik druhů! Je extrémně pikantní, odvážná a především ostrá. Pro opravdu odvážné milovníky chilli bude ve Zmrzlinovém salónu na Národní k dispozici i nejpálivější zmrzlina z Carolina reaper, která se bude podávat klasicky do kornoutku nebo kelímku. V případě potřeby, vám v Crème de la Crème poskytnou i sklenici mléka na neutralizaci. Hybridní chilli paprička, která se pyšní pálivostí až 2 200 000 SHU (podle Scovilleho stupnice) vznikla křížením papričky Bhut Jolokia (až do roku 2007 nejpálivější papričky světa) a červené papričky habanero, a nyní se považuje za nejpálivější přírodní chilli papričku na světě. Po všech zmrzlinárnách bude rotovat i ďábelský rakytník, který uspokojí všechny, které rádi objevují neobvyklé sladko-kyselo-pálivé chutě.
Oslava jara
V Crème de la Crème vítají jaro s otevřenou náručí. Zasoutěžte si s nimi na Instagramu a Facebooku první jarní den přesně 20. března o pět velkých. Výherci budou vylosováni 22. března.
Přijďte si do Crème de la Crème otestovat vaše chuťové pohárky. Těší se na vás:
Zmrzlinový salon, Crème de la Crème,
Národní 23, Praha 1 - 11:00 - 22:00
Zmrzlinárna Husova,
Husova 231/12, Praha 1 - 12:00 - 21:00
Zmrzlinárna Pod Kaštany,
Pod kaštany 236/2, Praha 6 - 11:00 - 20:00
Zmrzlinárna Průběžná,
Průběžná 58, Praha 1 - 11:00 - 20:00
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj, fotografie: Crème de la Crème
Chtěli byste pracovat ve skvělé zmrzlinové partě Honzy Hochsteigera v Crème de la Crème? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.