Tajně kuchařské bratrstvo? Děsivá pravda
ROKYCANY, 1. DUBNA 2023
Šokující zpráva unikla z kuchyní nejlepších restaurací po celém světě: Šéfkuchaři údajně mají tajné společenství, kde se dělí o recepty se vzácnou ingrediencí.
Organizace, známá jako "Kuchařské bratrstvo vzácné ingredience", se údajně skládá z elitních šéfkuchařů, kteří se scházejí jednou ročně na utajeném místě, aby sdíleli své recepty. Ty všechny obsahují jednu surovinu, která i z nejobyčejnějšího pokrmu vykouzlí trochu lepší jídlo.
Co je tato vzácná přísada? Nikdo neví, ale mnozí o ní spekulují. Někteří tvrdí, že se jedná o pradávnou kaktusovou rostlinu nebo o tajemné koření z Asie.
Jeden z členů Bratrstva nedávno porušil svůj slib mlčenlivosti a rozpovídal se. Jazyk mu rozvázal alkohol a příslib vysoké finanční odměny (která mu přišla vhod, protože zrovna dostal účet od ČEZu) za jakékoliv informace. Stihl pouze říct, že utajovaná látka má vzhled bílých nebo narůžovělých krystalků, než ho zabiják, najatý vedením kuchařského společenstva, navždy umlčel detonací nastraženého dezertu "Čokoládová bomba (bez lepku)" (oběť nezemřela, ale z leknutí oněměla a počůrala se).
Šéfkuchaři údajně platí vysoké částky, aby se do Bratrstva dostali a získali tak přístup k jeho receptům. Ale to není všechno. Bratrstvo neexistuje pouze kvůli sdílení tajných postupů, ale také kvůli ochraně svého oboru před "nezasvěcenými". Členů je omezený počet a nový zájemce dostane šanci, pouze pokud nějaký dosavadní zemře nebo ztratí chuť. Pak proběhne děsivý vstupní rituál, při kterém je nový Bratr označen rozpáleným hrncem na levé hýždi, políbí velmistrovu kérku a obdrží první vzorek jedinečné látky. Ta z něj udělá šéfkuchaře s velkým "Š". Následují orgie, což je jediný důvod, proč kuchaři mezi sebe občas přijmou í nějakou ženu.
Významní kuchaři odmítají jakýkoli komentář na toto téma. Např. slavný náš šéfkuchař Z. P. na přímý dotaz reagoval slovy: "Kdo vám to řek? Není to pravda a ten název taky nesouhlasí. Vy*erte se na to!"
Tématu se přesto budeme i nadále věnovat. Jen bychom si možná mezitím měli dávat pozor, když si objednáme něco neobvyklého v naší oblíbené restauraci.
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj: to nemůžeme říct
Fotografie: ilustrační pod licencí C00