gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Hotel Don Giovanni slaví 30 let existence

Hotel Don Giovanni slaví 30 let existence

Luxusní čtyřhvězdičkový hotel Don Giovanni, který se nachází na místě, kde se Žižkov setkává s Vinohrady a Strašnicemi, letos slaví kulaté jubileum. Přesně před 30 lety byla budova postavena pod rukama architekta Iva Nahálky. 

 

Hotel Don Giovanni má poměrně zajímavou historii. V minulosti totiž pozemek patřil Praze 3, politický duel mezi KSČM a tehdejší pravicí ovšem rozhodl o jeho osudu, kdy byla parcela prodána rakouské firmě za 80 milionů korun. Následně se rozběhla v roce 1993 stavba budovy a o dva roky později, 1. května 1995, se na tomto místě otevřel zcela nový unikátní hotel.

 

Hotel Don Giovanni slaví 30 let existence

 

Původním vlastníkem byla rakouská společnost Rogner, v roce 1999 se však objevil nový hráč, německá společnost Dorint, která se stala padesátiprocentním vlastníkem a hotel tak získal nový název Rogner Dorint Don Giovanni.

 

Od března 2000 se stal Don Giovanni součástí největšího německého hotelového řetězce Dorint Hotels & Resorts. Přístavbou kongresového centra se DG dostal do kategorie kongresových hotelů a prosperoval. Finanční krize roku 2008 však přinesla zlom a postupně zhoršené výsledky, což vedlo v roce 2016 k jedné z největších hotelových transakcí tehdejší doby v řádu mnoha stovek milionů korun.

 

Hotel Don Giovanni slaví 30 let existence

 

Kupcem byla česká hotelová společnost Czech Inn Hotels a skupina mezinárodních investorů. Tehdy nepříliš významná hotelová skupina, dnes největší na území České republiky – Czech Inn Hotels se tak ujala kormidla. Došlo i k návratu k původnímu názvu Don Giovanni Hotel Prague. 

 

Unikátní je především architektura hotelu, která z venku připomíná motýla a vevnitř divadelní scénu. Skleněná socha v jejím středu připomíná zlomené srdce, symbol tragických vztahů, které Don Giovanni zanechával ve své stopě.

 

Hotel Don Giovanni slaví 30 let existence

 

Hotelové salónky potom ožívají jmény postav z opery Don Giovanni, vytvářejíce atmosféru plnou dramatického napětí a vášně. Vitríny jsou plné originálních kostýmů herců z premiérového představení, které dodávají místu autenticitu. A nad vstupním schodištěm visí srdce, puklé a vytvořené z keramiky a kovu, dílo výtvarníka Laštovičky, které připomíná neustále pulzující drama.

 

V hotelu se dále nachází unikátní architektonický "Akustický bod". Tento fascinující prvek, který je zasazen do srdce hotelového komplexu, je mistrovským dílem akustického designu. Jeho precizní umístění a konstrukce umožňují, aby se zvuk odrážel a šířil ve výjimečně čisté formě.

 

Hotel Don Giovanni slaví 30 let existence

 

V prostoru „Akustického bodu“ tak můžete zažít jedinečnou zvukovou zkušenost, ať už jde o poslech hudby, promítání filmu nebo dokonce projevy mluveného slova. Tento prvek vytváří ideální podmínky pro různé kulturní akce a setkání, od koncertů klasické hudby až po autorská čtení. Hotel tak nabízí nejen komfortní ubytování, ale také neopakovatelné zážitky pro milovníky zvuku a kultury.

 

Po Kongresovém centru je aktuálně Hotel Don Giovanni jedno z nejvíce vyhlášených a největších míst pro pořádání akcí v celé České republice. V budově se nachází celkem 15 sálů různých velikostí až pro 1000 osob, z čehož největší sál pojme až 500 hostů.

 

Hotel Don Giovanni slaví 30 let existence

 

V současné době hotel mimo jiné provozuje také oblíbenou restauraci Allegretto, která je otevřena pro hosty i pro veřejnost. Sezonní menu sestavené šéfkuchařem Janem Volavkou reflektuje nejčerstvější lokální suroviny a aktuální kulinární trendy. 

 

Denní business obědová nabídka nabízí rychlé a zdravé možnosti pro ty, kteří jsou na cestách nebo hledají chvíli klidu během pracovního dne. Pro náročnější hosty je v nabídce Michelinské menu – designované italským šéfkuchařem Angelem Sabatellim, které zde tento michelinský kuchař vařil při oslavách 30 let od založení hotelu.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Czech Inn Hotels

 

Chtěli byste pracovat v unikátním hotelu don Giovanni nebo jiném "domě" přední české hotelové skupiny Czech Inn Hotels? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.