HOT: Japonský ROKU Gin s Kampotským pepřem
ROKU Gin je japonský řemeslný gin, ve kterém se snoubí lokální ingredience, tradiční řemeslné postupy, japonská vytrvalost a péče. Aby toho ale nebylo málo, přinášíme vám variace, jak si tento unikátní gin, vyrobený z ingrediencí pocházejících ze srdce japonské přírody, vychutnat v netradičním provedení – a to v kombinaci s pravým Kampotským pepřem. Nejkvalitnější ingredience pocházející z nejlepších pěstitelských oblastí obohatí a povýší váš chuťový zážitek na zcela novou úroveň.
Běžný pepř vás pravděpodobně nijak zvlášť neokouzlí. Jeho chuť bude sice možná mírně pikantní, ale často nevýrazná. Pokud však ochutnáte pravý pepř z Kampotu, zjistíte, že takto kvalitní pepř v sobě může skrývat mnohá nečekaná chuťová překvapení, díky čemuž je ideálním společníkem pro vytříbenou chuť japonského ROKU Ginu.
"Harmonie s přírodou, kvalitní řemeslné zpracování a japonská pohostinnost – to jsou tři základní pilíře, na kterých si ROKU Gin zakládá. A právě harmonie s přírodou v podobě používání kvalitních surovin a důraz na řemeslný přístup nás se společností Pepper Field, která nám Kampotský pepř dodává, spojuje. I z tohoto důvodu byla naše spolupráce od úplného začátku velmi přirozená," vysvětluje Peter Bobula, Brand Ambassador STOCK Plzeň-Božkov.
ROKU Gin je navíc díky své vytříbené kvalitě a komplexnosti schopný pracovat se všemi druhy Kampotského pepře. Výborně se proto hodí jak ke klasickému černému, tak bílému, červenému, nebo i zelenému lyofilizovanému pepři. V této dokonalé souhře tak může perfektně ukázat nejen svou kořeněnou, ale také ovocnou a citrusovou stránku. "Přesvědčit se o tom mohli například návštěvníci pražského Ginfestu, na kterém byl koktejl s názvem 'ROKU Pepper' sestávající právě z ROKU Ginu, sirupu z červeného Kampotského pepře a sody úplně prvním vyprodaným," doplňuje Bobula.
Propojení kombinací těchto dvou prémiových surovin bude možné ochutnat ve vybraných barech, které od společnosti STOCK Plzeň-Božkov, českého distributora ROKU Ginu, dostanou pravý Kampotský lyofilizovaný pepř. Podobný drink si ale můžete zkusit i vy sami v pohodlí vašeho domova! Pár kuliček pepře navíc dovede k dokonalosti nejen klasické giny s tonicem – doporučujeme jej i v jednoduchých ginových limonádách s ROKU Ginem, citronovou šťávou, cukrem a sodou. Tak se usaďte a vychutnejte si tuto neuvěřitelnou kombinaci. Kanpai!
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj, fotografie: STOCK Plzeň-Božkov