gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Tip na sobotu: Radegast den v Nošovicích

Tip na sobotu: Radegast den v Nošovicích

Tradiční slavnosti piva Radegast den se uskuteční v sobotu 26. srpna 2023 od 10.30 hodin v Nošovicích. Bohatý program nabídne sedm hudebních lahůdek, školu čepování, prohlídky pivovaru, Radegast vodní zónu a pestré doprovodné aktivity jako dřevorubeckou show nebo autogramiádu hokejistů Třince. Vstup je pro všechny zdarma.

 

Kořeny piva Radegast a nošovického pivovaru jsou s místním krajem hluboce propojeny. Název Radegast, odkazující k bohu pohostinství, hojnosti a úrody, si dokonce vybrali sami obyvatelé severomoravského regionu. "Rád bych všechny fanoušky správně hořkého piva Radegast pozval k nám do pivovaru, abychom si užili společný čas tam, kde se správně hořké pivo vaří již více než 50 let," říká Ivo Kaňák, ředitel Pivovaru Radegast.

 

Tip na sobotu: Radegast den v Nošovicích

 

Jedna z nejlepších "tribute" kapel na světě Queenie zahraje v Nošovicích ty největší hity od světově proslulé rockové kapely. Koncert plný známých písniček nabídne vystoupení kapely O5 a Radeček. Poctivý rockový nářez zajistí turnovská kapela De Bill Heads. Pořádnou dávku energie doručí také legendární slovenská punková skupina Iné Kafe. Moderování pivního a hudebního festivalu Radegast den 2023 bude mít na starosti herec Vladimír Polák.

 

Tip na sobotu: Radegast den v Nošovicích

 

Festivalové pivní menu tvoří prémiový ležák s charakteristickou hořkostí a plnou chutí Radegast Ryze Hořká 12, nekompromisní hořké osvěžení Radegast Rázná 10 nebo výčepní pivo s osvěžující chutí a mimořádnou hořkostí Radegast Ratar a také různé varianty nealkoholického piva Birell. Jak se správně čepuje pivo Radegast, ukáže škola čepování, kterou si účastníci pivních slavností mohou vyzkoušet na vlastní kůži. Ti nejlepší výčepní z hospod a restaurací, kde se čepuje Radegast, si to mezi sebou rozdají v hořkém souboji.

 

Tip na sobotu: Radegast den v Nošovicích

 

Radegast vodní zóna upozorní na špičkové výsledky nošovického pivovaru v snižování spotřeby vody na výrobu jednoho litru piva. "V Pivovaru Radegast se snažíme jít v šetrném zacházení s vodními zdroji příkladem a naposledy se nám podařilo snížit spotřebu vody jen na 1,15 litru na jedno vyrobené půllitrové pivo, což nás řadí k těm nejlepším na světě," uvádí Petr Klíma, senior brand manager značky Radegast.

 

Tip na sobotu: Radegast den v Nošovicích

 

Hospodská zóna nabídne stolní fotbálky nebo air hockey. Soutěživí návštěvníci si vyzkouší hod táckem nebo přítahy na hrazdě. Rozmanitý program doplní autogramiáda hokejistů mistrovského Třince a dřevorubecká show. Prozkoumat pivovarské varny, plechovkovou linku, moderní centrální sklad nebo nahlédnout do sklepa na Ležácký tank Karla Lopraise půjde na prohlídkách pivovarem.

 

Tip na sobotu: Radegast den v Nošovicích

 

Zaparkovat auto bude možné na nedalekém parkovišti Hyundai. To bude s areálem Radegast dne propojeno kyvadlovou dopravou. Z Frýdku-Místku do Nošovic pak budou jezdit každých 15 minut autobusy. Aktuální informace jsou k dispozici na webu https://www.radegast.cz/radegastden nebo na facebookové události. Vstup na Radegast den je zdarma.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Pivovar Radegast

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.