AHR ČR udělila výroční ceny, bodoval i Aleš Háma
Minulý tyden v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Asociace hotelů a restaurací České republiky vyhlásila ocenění pro nejlepší v oboru hotelnictví a gastronomie. Tato prestižní událost slouží jako uznání vynikající práce a neustálého úsilí těch, kteří posouvají standardy kvality a pohostinnosti.
Mezi oceněné patří hotely, které excelují ve službách, a restaurace, které nabízejí gastronomický zážitek na nejvyšší úrovni. Asociace věří, že tato ocenění nejen povzbudí konkurenci v odvětví, ale také poskytnou inspiraci pro další zdokonalování a inovace.
Ocenění se předávalo také v kategorii odpovědný hotel, který za iniciativy v oblasti udržitelnosti, ochrany životního prostředí a sociální odpovědnosti.
Mimořádné ocenění převzal moderátor a herec Aleš Háma za velmi úspěšný pořad s Karavanem po Česku. Tento projekt významně podpořil domácí cestovní ruch, odhalováním zajímavých a mnohdy zapomenutých míst v naší vlasti. Zařadil se tak mezi oceněné projekty, kterými v minulosti byl pořad Toulavá kamera nebo ocenění Filmového festivalu v Karlových Varech, které převzal v roce 2016 jeho prezident Jiří Bartoška.
"Naše asociace každým rokem vybírá jeden významný počin, který podporuje rozvoj cestovního ruchu nebo šíří dobré jméno naší země v zahraničí. Pořad S karavanem po Česku také díky svému protagonistovi Aleši Hámovi, oživil zájem o cestování po celé republice," uvedl k ocenění prezident AHR ČR Václav Stárek.
Ocenění převzali:
Hoteliér roku (řetězcové hotely)
Gabriela Dítětová, Augustine a Luxury Collection Hotel Prague
Hoteliér roku (hotely do 80 pokojů)
Josef Hájek, Hotel Skanzen – Skanzen Modrá , s.r.o.
Restauratér roku (samostatné restaurace)
Jan Knedla, Restaurant Papilio, Vysoký Újezd
Restauratér roku (hotelové restaurace)
Richard Bielik, Andaz Prague
Mladý manažer roku
Ján Mlynár, Vienna House by Wyndham, Praha
Penzion roku
Penzion Šaldorf, Šaldorf
Hotelová škola roku
Střední škola gastronomie a obchodu Zlín
Odpovědný hotel roku
Hotel Forea, Lanškroun – Jindřich Marek
Nejlepší studentská práce
Dávid Habina, University College Prague – Diplomová práce na téma Přístupy k regulaci kolaborativní ekonomiky v ubytovacích službách
Mimořádné ocenění
Aleš Háma, Podpora domácího cestovního ruchu a regionů – Karavanem po Česku
Redakce GastroJobs.cz, zdroj: AHR ČR, fotografie: Stanislava Petele, AHR ČR, Střední škola gastronomie a obchodu Zlín