gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

Pražská restaurace Červený jelen patří mezi největší a nejoriginálnější podniky v hlavním městě. Sídlí v klasicistnim paláci, který nechal postavit hrabě František Antonín Špork roku 1790 v Hybernské ulici a ke kterému Josef Gočár ve dvacátých letech minulého století přistavěl unikátní prostor tehdejší anglo-rakouské banky ve stylu art déco a konstruktivismu. Konečně Stanislav Fiala, architekt roku 2019, strávil několik let opravou paláce včetně citlivé vestavby restaurace Červený jelen.

 

Restaurace tak propojuje krásnou gočárovskou achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

 

Hřejivé zimní menu M. Fichtnera v Červeném jelenovi

 

Hřejivé zimní menu M. Fichtnera v Červeném jelenovi

 

Do nového roku restaurace vstoupila s novým zimním menu ve zdejším vyhlášeném kulinářském Trezoru, čerstvě oceněném třemi zlatými lvy v ročence Nejlepší restaurace 2024. Executive Chef Marek Fichtner a Head Chef František Hrdina jej spolu se svým týmem vystavěli na pevném základě pečlivě vybraných produktů té nejvyšší kvality, jako jsou sladkovodní i mořské ryby, zvěřina, houby či kořenová zelenina. Posuďte sami:

 

Předkrmy

Marinovaná makrela s Bonito majonézou, bagnet vert a granátovým jablkem

Pečená Foie gras s kumquaty, šalotkou s balsamicem a čokoládovou omáčkou a brioškou

Cibulová tarteletka se sýrem Comté, misem, kedlubnou a hořčičnými semínky

Hovězí tatarák z české farmy s consommé, zauzeným morkem, sušeným žloutkem, houbami na kyselo a máslovou houskou

Korálovec ježatý s majoránkovou omáčkou, Shitake pyré a kroupovou kroketou se sýrem Taleggio

 

Hřejivé zimní menu M. Fichtnera v Červeném jelenovi

 

Hřejivé zimní menu M. Fichtnera v Červeném jelenovi

 

Hlavní chody

Pstruh lososovitý s omáčkou z podmáslí, kedlubnou a Duchess bramborami

Dančí hřbet s koláčem Pithivier plněným ragů, čekankou a brusinkami

Celá kachna stařená na seně –  prso, stehno, foie gras a srdce s ricottovými noky, červeným zelím a omáčkou Grand Marnier

Sirloin & líčko s plněnou koblihou, topinambury a omáčkou Bordelaise

Celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými ořechy

 

Hřejivé zimní menu M. Fichtnera v Červeném jelenovi

 

 

Sýry a dezert

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, semínkovými krekry a ořechy

Cheesecake s jablečným sorbetem, medem a pekanovými ořechy. 

 

Zimní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin.  Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na trezorspork.cz.

Redakce GastroJobs.cz, zdroj, fotografie: Červený jelen, Trezor Špork

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.