gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

MS v hokeji plní pražské hotely

MS v hokeji plní pražské hotely

Pražské hotely už zaznamenaly zájem o ubytování na dobu hokejového mistrovství světa, které se v hlavním městě Česka uskuteční od 10. do 26. května. Ze zahraničí přijedou fandit zejména Britové, Němci nebo Američané. Poptávka podle provozovatelů, které oslovila ČTK, začne ještě výrazněji růst v březnu až dubnu. Mistrovství světa v hokeji bude kromě Prahy hostit také Ostrava.

 

V době mistrovství jsou pražské hotely ze sítě Orea obsazeny z 85 procent, uvedl ředitel obchodní strategie Jiří Fontana. "Poptávka po ubytování je výrazně vyšší oproti standardnímu květnu," doplnil. Ve srovnání s posledním hokejovým mistrovstvím světa v Praze z roku 2015 bude podle něj letos více individuálních hostů než organizovaných zájezdů. "Rezervace přicházejí ze zahraničí a národnost hostů částečně koresponduje s jednotlivými ohlášenými zápasy," uvedl Fontana.

 

MS v hokeji plní pražské hotely

 

Pokoj si v hotelu Mandarin Oriental zatím z 65 procent rezervovali zahraniční hosté, Čechů je zbylých 35 procent. "Pro období letošního mistrovství pozorujeme vyšší poptávku než v případě mistrovství v roce 2015. Předpokládáme, že obsazenost bude velmi vysoká," uvedl generální ředitel Duarte Correia.

 

Hotel Mandarin Oriental Prague

 

Hotel Emblem v tuto chvíli eviduje sedmiprocentní obsazenost. "Je to tím, že jsme hodně zvedli ceny, a to obecně na rok 2024 a hlavně na toto období (mistrovství)," řekla ČTK manažerka Helena Valtrová. Letos hotel meziročně zdražil o 15 procent, v době mistrovství pak ceny zvedl o dalších 15 procent, doplnila. "A to i kvůli tomu, že se jedná o květen, což je obvykle silný měsíc pro Prahu a hotely," uvedla.

 

Hotel Emblem Prague

 

Naopak manažer hotelu Palace Martin Koťátko neočekává, že mistrovství výrazně zvedne obsazenost. "Větší hotelové řetězce budou těžit z ubytování jednotlivých týmů a jejich realizačních týmů. Fanoušci se rozloží po celé Praze a výsledek nebude o nic lepší než v jiných letech," míní.

 

Palace Hotel Prague

 

Také hotely v Ostravě zaznamenaly zvýšený zájem o ubytování v době konání šampionátu navzdory pochopitelnému navýšení cen v daném období.

Redakce GastroJobs.cz, zdroj: ČTK, fotografie: Canva, Mandarin Oriental Prague, Hotel Emblem, Hotel Palace

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.