Na trh míří nová česká whisky "Prádlo"
Všechno má svůj čas a ty nejlepší věci musí pořádně dozrát. Ten správný čas právě nadešel pro novou českou whisky. Jmenuje se Prádlo a STOCK Plzeň – Božkov ji nově zařazuje vedle svých prémiových distribučních značek. Na trh uvádí unikátní desetiletou whisky, dále osmnáctiletou a limitovanou edici třicetileté.
Prádlo je česká single malt whisky vyrobená s důrazem na lokálnost, poctivou řemeslnou práci a osvědčené postupy.
Whisky nese název podle vesnice Prádlo, kde se nachází jedna z nejdéle fungujících palíren whisky v České republice. Historie výroby whisky v západočeském Prádle sahá do roku 1976, kdy Češi nemohli do Skotska na zkušenou a museli využít svou představivost a řemeslo k tomu, aby vyrobili whisky vlastní cestou.
Základ whisky Prádlo tvoří ten nejlepší český ječmen. Destiluje se výhradně po malých dávkách, nejprve v malé koloně, jež jí dodává svěží a příjemně aromatické tóny, poté v tradičních měděných kotlích, díky nimž získá plnou chuť a komplexní charakter. "Zrání probíhá v sudech z dubu zimního, které pro nás vyrábějí čeští bednáři. Jsou silně vypálené, a to včetně dna i víka. I díky nim má výsledná whisky příjemně nasládlé medové tóny s náznakem ořechů a koření," doplňuje Master Distiller Kristina Demelová.
Téměř všechno se v Prádle dělá ručně. Whisky se ručně stáčí, etiketuje i uzavírá. Veškerou péči obstarává sedmičlenný tým, v čele s Master Distiller Kristinou Demelovou. Jak sama ráda říká: "Já jsem v palírně vyrůstala. Život tady mě ovlivnil natolik, že jsem se vydala po stopách svého otce a kráčím v nich dodnes."
Veškeré další informace naleznete na www.pradlodistillery.cz.
Redakce GastroJobs.cz, zdroj, fotografie: STOCK Plzeň – Božkov