gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Požár baru v Liberci: Policie shání informace

Požár baru v Liberci: Policie shání informace

Krátce před včerejší 22. hodinou přijala Policie ČR prostřednictvím linky 158 oznámení o požáru v baru Black Panther v Liberci na tř. 1. máje. 

 

Aktualizace 31.01.2024, 14:35: Policie právě oznámila, že muže, podezřelého z útoku na bar, zadržela.

 

Podle informací iDNES.cz požár po konfliktu s obsluhou založil jeden z návštěvníků. "Do herny prý přišel nějaký chlap, pohádal se s barmanem a řekl: Všichni tady chcípnete. Pak odešel, ale za chvíli se vrátil, přinesl zapálený kanystr a hodil ho dovnitř. Viděla jsem, jak jsou všichni popálení," řekla pro iDNES.cz žena, která měla v baru v inkriminovanou chvíli manžela.

 

V souvislosti s požárem ve vnitřních prostorách baru bylo 15 osob přepraveno do zdravotnických zařízení. Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecné ohrožení. 

 

V současné době na místě probíhají další úkony spojené s ohledáním místa činu za využití speciálně vycvičeného psa na vyhledávání akcelerantů hoření. 

 

Policejní technik na místě, foto Policie ČR

 

Policie se obrací na veřejnost se žádostí o spolupráci

Hledají se svědkové, kteří se okolo 22. hodiny pohybovali v bezprostředním prostoru baru na třídě 1. máje. Policie se dále obracíme na hosty baru, kteří jej navštívili ve včerejších podvečerních a večerních hodinách a zároveň také přijme záznamy palubních kamer automobilů, které projížděly v čase okolo 22. hodiny třídou 1. máje v Liberci. 

 

V dané věci také policisté pátrají po totožnosti muže, který se pohyboval v bezprostředním prostoru baru. Muž byl vysoký 170-175 cm, na sobě měl tmavou bundu a tmavé kalhoty. Na hlavě měl čepici s kšiltem. Měl dlouhé světlé vlasy a zřejmě mohl mít krvácivé zranění ve tváři. V blízkosti baru se mohl pohybovat se světlý plastovým kanystrem. 

 

Veškeré okolnosti případu volejte na linku 158. Poskytnutá svědectví mohou policii výrazným způsobem dopomoci k objasnění celé události.

Redakce GastroJobs.cz, zdroj: Policie ČR – KŘP Libereckého kraje, idnes.cz, fotografie: Canva, Policie ČR

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.