gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Pražský Restaurant Week letos začne 6. března

Pražský Restaurant Week letos začne 6. března

V Praze se bude od 6. do 24. března konat gastronomický festival Restaurant Week. Do třetího ročníku festivalu s podtitulem Jídlo nezná hranic se zapojí kolem 50 pražských restaurací a zaměří se na mezinárodní kuchyni a cestování. V tiskové zprávě to uvedla jedna z organizátorek Ana Grosmanová. Cílem festivalu je přiblížit široké veřejnosti gastronomický zážitek ze zajímavých restaurací.

 

Za jednotnou cenu 790 Kč na osobu, či za 590 korun u méně známých podniků, nabídne festival speciální menu například v restauraci Bistro Kunsthalle Praha, The Artisan, PRU58, V Zahradě, Augustine, Amano nebo nově Nebozízek či Indian by Nature. V minulém ročníku Bistro Kunsthalle Praha patřilo podle Grosmanové k nejoblíbenějším. "Všechny restaurace připraví to nejlepší, co jejich kuchyně nabízí, tak aby si návštěvníci užili nezapomenutelný gastronomický zážitek," uvedla.

 

Restaurace, ilustrační fotografie: Canva

 

Lidé si musí návštěvu předem rezervovat přes web festivalu. Restaurace nabízí rezervace na přesný čas, počet míst je omezený, stejně jako množství vstupenek. Zájemci si mohou vybrat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské, někdy rovněž ve veganské verzi.

 

Akce se od roku 1992 každoročně koná například v New Yorku, Chicagu, v Londýně a rozšířila se i do sousedního Polska.

 

Restaurace, ilustrační fotografie: Canva

Redakce GastroJobs.cz, zdroj: ČTK, fotografie: Canva

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.