Pražský Restaurant Week letos začne 6. března
V Praze se bude od 6. do 24. března konat gastronomický festival Restaurant Week. Do třetího ročníku festivalu s podtitulem Jídlo nezná hranic se zapojí kolem 50 pražských restaurací a zaměří se na mezinárodní kuchyni a cestování. V tiskové zprávě to uvedla jedna z organizátorek Ana Grosmanová. Cílem festivalu je přiblížit široké veřejnosti gastronomický zážitek ze zajímavých restaurací.
Za jednotnou cenu 790 Kč na osobu, či za 590 korun u méně známých podniků, nabídne festival speciální menu například v restauraci Bistro Kunsthalle Praha, The Artisan, PRU58, V Zahradě, Augustine, Amano nebo nově Nebozízek či Indian by Nature. V minulém ročníku Bistro Kunsthalle Praha patřilo podle Grosmanové k nejoblíbenějším. "Všechny restaurace připraví to nejlepší, co jejich kuchyně nabízí, tak aby si návštěvníci užili nezapomenutelný gastronomický zážitek," uvedla.
Lidé si musí návštěvu předem rezervovat přes web festivalu. Restaurace nabízí rezervace na přesný čas, počet míst je omezený, stejně jako množství vstupenek. Zájemci si mohou vybrat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské, někdy rovněž ve veganské verzi.
Akce se od roku 1992 každoročně koná například v New Yorku, Chicagu, v Londýně a rozšířila se i do sousedního Polska.
Redakce GastroJobs.cz, zdroj: ČTK, fotografie: Canva