La Loca nabízí letní posezení v srdci Prahy
Letní počasí doslova láká k posezení na prosluněné terase. Najít to správné místo, navíc v centru města, ale nebývá vždy snadné. Takovou oázu klidu nabízí například restaurace La Loca. Jejich terasa situovaná do vnitrobloku vás překvapí svým klidem a útulností. Restauraci najdete v budově Hotelu Mosaic House na Praze 2. Přijďte si vychutnat středomořské menu, svěží dezerty či jen letní drinky.
Restaurace La Loca se vyznačuje tzv. crossover kuchyní, která propojuje pokrmy různých regionů. Zde konkrétně šéfkuchař Radim Gerlich rád míchá chutě Blízkého východu a Středomoří. Kromě oblíbených pokrmů, jakým je například šakšuka, si v létě můžete vychutnat řemeslnou zmrzlinu od Créme de la Créme či osvěžující tapiokový puding (recept najdete níže!). Mottem restaurace La Loca je Together Tastes Better, tedy Spolu nám chutná víc. Koncept podporuje sdílení jídla a společné radosti z něj. Vezměte tedy své přátelé a přijďte si užít prázdninovou atmosféru do La Loca.
Terasa je dostupná každý den od 7:30 do 22 hodin. Poslouží tak k poklidné ranní snídani, pracovnímu obědu i večernímu posezení u drinku. Záleží jen na vás, kdy se rozhodnete restauraci La Loca navštívit.
Chtěli byste pracovat v zajímavém prostředí restaurace La Loca? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.
Recept na Tapiokový puding šéfkuchaře Radima Gerlicha z La Loca
(4 porce)
Tapiokový puding s mangem vás nadchne jiskřivou chutí, navíc nijak neohrozí vaši linii do plavek. Tapioka stále patří k exotickým surovinám, ale díky jejím benefitům stojí za to ji zařadit do jídelníčku. Obsahuje množství prospěšných látek, má nízký obsah cholesterolu a potěší i celiaky, je zcela bezlepková.
Ingredience
Tapioka (50 g)
Kokosové mléko (250 ml)
Voda (250 ml)
Třtinový cukr (40 g)
Vanilkový lusk
Limetové listy (3 ks)
Šťáva a kůra z jedné limetky
Kůra z jednoho citronu
Čerstvé mango (1 ks)
Ovoce na dozdobení – například maliny, borůvky, granátové jablko
Postup
Kokosové mléko, cukr, vodu, limetové listy a vanilku přiveďte k varu a přidejte tapioku. Vařte na mírném ohni za občasného míchání 30-40minut. Vyjměte limetové listy, přidejte citrónovou, limetovou kůru a limetovou šťávu. Přelejte do sklenic a vychlaďte.
Mango očistěte, nakrájejte na kostky, přidejte zhruba deci vody a vařte 10 minut. Poté rozmixujte. Podle potřeby přidejte cukr. Vychlaďte a servírujte do sklenice s připraveným tapiokovým pudingem. Na dozdobení přidejte vaše oblíbené ovoce. Skvělé jsou například maliny, borůvky či granátové jablko. Dobrou chuť!