eRide

Letní pohoda v "home by UNIC"

Letní pohoda v "home by UNIC"

Prázdniny jsou za dveřmi a s nimi i příjemné teplé večery, které lákají k posedávání na útulné terase s vašim oblíbeným nápojem v ruce. Hledáte-li takové místo v centru Prahy, vyzkoušejte restauraci hotelu UNIC. Klidný vnitroblok vás nadchne stylovým designem a menu šéfkuchaře Petra Šmrhy zase potěší vaše chuťové pohárky.

 

Celý koncept restaurace “home by UNIC“ stojí na lásce k domovu a české přírodě a je rozdělen do kategorií Jezero a řeka, Statek, Zahrada nebo Les a louka. Vychutnat si tak můžete tradiční české pokrmy zahaleny do modernějšího kabátku. Do aktuálních letních dnů doporučujeme například tomatovou polévku s mátou a jahodami (recept níže!) nebo pstruha s hráškem a ředkvičkou. Nezapomeňte ani na dezerty a vyzkoušejte třeba domácí sorbety a zmrzliny.

 

Letní pohoda v home by UNIC

 

Terasa je otevřena po celý den (od 12 hodin do půlnoci), letní pohodu si tak můžete užít nejen při večerním posezení s přáteli, ale i v rámci obědového menu, které se podává každý všední den od 12 do 15 hodin. Restauraci “home by UNIC“ najdete v Soukenické ulici 25 na Praze 1.

 

Rajčatová polévka s mátou a jahodami podle Petra Šmrhy

(4 porce)

Vyzkoušejte letní osvěžující polévku podle šéfkuchaře Petra Šmrhy z restaurace ”home by UNIC“. Tato studená polévka je velmi jednoduchá na přípravu a v horkých dnech potěší všechny strávníky.

 

Rajčatová polévka s mátou a jahodami podle Petra Šmrhy

 

Ingredience

Rajčata (500 g)

Cherry rajčata žlutá (100 g)

Jahody    (200 g)

Ocet bílý vinný (50 ml)

Olej olivový (0,5 dl)

Cukr (80 g)

Citron (1 ks)

Máta           

Sůl           

Pepř           

 

Postup

Slupku rajčat a cherry rajčata na vrchní straně nařízneme nožem ve tvaru křížku. Velká rajčata vložíme do vroucí vody na cca 30 vteřin, cherry rajčátka na cca 15 vteřin. Po vyjmutí vložíme do studené vody s ledem. Oloupeme slupku.


Do mixéru vložíme velká rajčata, jahody, kostky ledu, ocet, cukr, mátu a citronovou šťávu. Vše rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí, pepřem a dle potřeby dosladíme. Na dno talíře poskládáme oloupaná cherry rajčátka, segmenty jahod a zalijeme rozmixovanou polévkou. Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky máty. Dobrou chuť!

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.