Objednáme.eu

18 věcí, ve kterých se pozná každý číšník/servírka

18 věcí, ve kterých se pozná každý číšník/servírka

Ať už jste pracovali jako číšník či servírka jen chvíli jako brigádníci během studií nebo máte tohle řemeslo v krvi a předává se u vás v rodině z generace na generaci, většinu z následujících symptomů budete pravděpodobně znát. Napadnou vás nějaké další?

 

1. Když poprvé na place upustíte tác s nádobím, nejraději byste hanbou propadli do Západního Německa a máte chuť pověsit řemeslo na hřebík.

 

2. Časem ovšem získáte naprostou virtuozitu v umění zachytávat padající nádobí, sklo, příbory nebo jakékoliv jiné předměty v letu.

 

Časem ovšem získáte naprostou virtuozitu v umění zachytávat padající nádobí, sklo, příbory nebo jakékoliv jiné předměty v letu.

 

3. Vaše “pracovní” ruka je výrazně silnější než ta druhá.

 

4. Jste imunní vůči vařícím předmětům a povrchům, máte prsty a dlaně jako z azbestu.

 

5. Dříve nebo později se vám stane, že hostům přinesete přesně to, co chtěli, ale oni tvrdí, že si objednali něco jiného.

 

6. Naopak, s několikahodinovým až několikadenním zpožděním (obvykle před usnutím) si uvědomíte, že jste popletli nebo zapomněli na nějakou objednávku, ale týkala se zrovna příliš slušných zákazníků, kteří si ani nestěžovali.

 

s několikahodinovým až několikadenním zpožděním (obvykle před usnutím) si uvědomíte, že jste nebo zapomněli na nějakou objednávku, ale týkala se zrovna příliš slušných zákazníků, kteří si ani nestěžovali

 

7. I když máte právě volno, překvapíte občas přátele nebo úplně cizí lidi otázkami jako: “Co si dáte? Bylo všechno v pořádku?”

 

8. Případně se do soukromého telefonu představíte jako restaurace.

 

9. Občas máte pocit, že na vás někdo volá s objednávkou, i když jdete zrovna po ulici v civilu.

 

10. Pořád máte u sebe drobné.

 

Mincí není nikdy dost

 

11. I ve vlastní, soukromé peněžence máte bankovky pečlivě srovnané podle hodnoty (zdravíme Jakuba Svánovského).

 

12. Máte neobvykle vysokou míru tolerance k vulgaritám, protože běžná konverzace v kuchyni se bez nich neobejde.

 

13. Dokážete ocenit kvalitní pracovní obuv.

 

14. Nezáleží na tom, kolikrát se osprchujete nebo kolikrát vyperete svoje věci, pořád jste cítit jídlem.

 

Nezáleží na tom, kolikrát se osprchujete nebo kolikrát vyperete svoje věci, pořád jste cítit jídlem

 

15. Ať se děje co se děje, umíte se na povel zdvořile (a zcela neupřímně) usmívat.

 

16. Naučíte se bez uzardění dojídat zbytky z kuchyně, protože na jiné jídlo není čas.

 

17. Potížistu rozpoznáte na první pohled.

 

když jdete výjimečně do restaurace s přáteli nebo známými, kteří nepracují v oboru, jejich chování, požadavky a poznámky k obsluze vás uvádějí do rozpaků (a většinou pak necháváte spropitné i za ně)

 

18. A nakonec: když jdete výjimečně do restaurace s přáteli nebo známými, kteří nepracují v oboru, jejich chování, požadavky a poznámky k obsluze vás uvádějí do rozpaků (a většinou pak necháváte spropitné i za ně).

Redakce GastroJobs.cz

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.