Francouzské kuchařské umění V Zátiší
Restaurace V Zátiší bude na začátku podzimu hostit významného světového kuchaře. V období od 11. do 15. září se mohou všichni návštěvníci těšit na kulinářský zážitek, který jim zprostředkuje Francouz Mourad Haddouche Dossier.
Restaurace V Zátiší bude i letos hostit zahraničního michelinského kuchaře, který návštěvníkům představí svoje umění. Letos padla volba na zkušeného Mourada Haddouche Dossiera. Mladý Francouz má za sebou mnoholeté zkušenosti ve významných francouzských i světových restauracích. Svoji první michelinskou hvězdu získal v roce 2010 v restauraci Louiseau des Vignes.
Mourad nedá dopustit na svou rodnou kuchyni z Mareseille, ale rád ji doplňuje o mezinárodní chutě. Je velmi zvídavý, miluje cestování a jak sám říká, každý jeho výlet je pro něj velmi inspirativní. Jeho kuchyně doslova nezná hranic. Je velmi invenční, rád zkouší nové věci, propojuje tradiční a současnou gastronomii, díky čemuž vytváří dokonale vyvážená a originální jídla.
Přijďte se v týdnu od 11. do 15. září sami přesvědčit, jaké chutě Mourad Haddouche Dossier namíchá v menu pro restauraci V Zátiší.
Menu Mourada Haddouche Dossiera pro restauraci V Zátiší
Šneci v coulis ze zelených fazolek, maniokový chips
Teplá kachní játra foie gras, perník, jablka
Bramborové spaghetti carbonara s vaječným parfait, uzená šunka, sýrová emulze a Cazette du Morvan
Knedlíček z candáta, sladká hořčice a sušené hroznové víno
Kachní prso s amaranthem, nakládaná ředkev, černý rybíz
Teplý mandlový dortík s čerstvým rebarborovým kompotem s malinami, bylinky a růžové květy
Chtěli byste pracovat v Zátiší, některé jiné restauraci v rámci Zátiší Group nebo pro Zátiší Catering? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.