Ducasse sur Seine - vysoká gastronomie na vyhlídkové lodi
Plavby po Seině v Paříži jsou mezi turisty velmi populární, vždyť kdo by nechtěl strávit aspoň nějaký čas pozorováním slavných památek, jako jsou Eiffelova věž nebo Louvre, v klidu z paluby výletní lodi.
Achillovou patou těchto turistických plaveb je však kvalita stravování - lodni jídlo, většinou v podobě bufetu, sice neurazí, nasytí, ale chuťové buňky zhýčkaného gurmeta určitě neuspokojí. To se v září změní. S novým projektem Ducasse sur Seine totiž přichází slavný michelinský šéfkuchař Alain Ducasse.
Nespokojil se s tím, že by převzal catering na některém z existujících parníků, pro gurmánské plavby pod jeho taktovkou bylo sestrojeno zcela nové plavidlo. Luxusní loď Ducasse sur Seine s kapacitou 200 cestujících je 100% poháněna elektřinou. Kotvit bude poblíž Trocadéra v 16. pařížském obvodu a hostům s rezervací nabídne během dne několik devadesátiminutových okružních plaveb s obědem nebo večeří.
Složení menu zatím nebylo zveřejněno, ale výběr bude mezi tří-, čtyř- a pětichodovou variantou s vinným párováním nebo bez. Nejlevnější plavba s tříchodovým obědem vyjde na 100 eur (zhruba 2.500 korun), ta nejdražší s pětichodovou večeří, vínem, šampaňským a dárkem na 500 eur (zhruba 13.000 korun). První pasažéry nová loď přivítá 3. září.
Zdroj: Condé Nast Traveler