gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Garden Food Festival ve Zlíně letos přímo na náměstí

Garden Food Festival ve Zlíně letos přímo na náměstí

Třetí ročník festivalu Garden Food se letos uskuteční opět o prvním zářijovém víkendu, tedy 1. a 2. září. Bude se však konat na jiném místě. Poté, co organizátoři museli zvolit náhradu za zámecký park, rozhodli se po delším hledání místa uspořádat jej na náměstí Míru ve Zlíně. Vstup na akci je po oba dva dny zdarma.

 

Zlínský Garden Food Festival nabídne kromě gastronomických lahůdek i pestrý doprovodný program. V sobotu 1. září bude na náměstí Garden Food Festival sousedem mezinárodního festivalu dechových hudeb FEDO, který zajišťuje i program na pódiu. V neděli potom čeká návštěvníky gastronomický program včetně vystoupení špičkových kuchařů, jako je Zdeněk Pohlreich, Pavel Sapík a další kuchařské osobnosti. Nedělním programem provede herečka, moderátorka a autorka několika kuchařských knih Markéta Hrubešová.

 

Bez Markéty Hrubešové už se u nás žádná gastronomická akce neobejde

 

Stejně jako během každé z festivalových zastávek, budou mít i ve Zlíně návštěvníci možnost vidět známého televizního šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha v akci. Nyní však jeho příznivci mohou pokrmy od něj také vyzkoušet, a to přímo v pojízdné restauraci Wheels restaurant. Jedná se o speciální kamionový návěs, který se během chvilky promění v unikátní restauraci s terasou a kapacitou 34 míst. “Vstupenky na jeho tříchodové menu jsou stále v prodeji na ticketportal.cz a lidé by s jejich nákupem neměli otálet, protože v Olomouci i Rožnově bylo po oba dny zcela vyprodáno,“ upozorňuje Pavel Vysloužil, hlavní organizátor akce.

 

I ve Zlíně mohou hosté, pokud si včas koupí vstupenka, navštívit pojízdnou restauraci Wheels Zdeňka Pohlreicha

 

Dvoudenní Garden Food Festival přinese vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty, budou mít možnost ochutnat exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, foie gras a další speciality z jater kachen a hus. V nabídce festivalu nebudou chybět farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.

 

V nabídce festivalu nebudou chybět farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů

 

V celém prostoru náměstí bude opět platit jednotná festivalová měna – grešle. “Letos bude pro návštěvníky ve Zlíně nově připravený elektronický systém. Už jsme si jej vyzkoušeli na předchozích zastávkách v Ostravě, Olomouci a Rožnově a placení je díky němu rychlejší a komfortnější, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ uzavírá Vysloužil.

 

Vzhledem ke změně místa konání a propojení s festivalem FEDO bude vstup na zlínskou akci zdarma. Peníze za vstupenky, které si lidé koupili již dříve v předprodeji, budou vráceny v místě nákupu.

Více informací na www.gardenfoodfestival.cz

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.