Objednáme.eu

Potrefená husa se vrací do Olomouce

Potrefená husa se vrací do Olomouce

Potrefená husa v Olomouci zahajuje novou éru. Pivovarský koncept společnosti Pivovary Staropramen se do Olomouce vrací po dvouleté pauze: na nové místo, v novém designu, s novým provozovatelem, širokou nabídkou skvěle ošetřených piv a zajímavou nabídkou jídel typických pro tento řetězec restaurací. To všem hostům nabídne v krásných prostorách kompletně zrekonstruovaného domu z 18. století na Horním náměstí na rohu ulic Michalská a Ztracená.

 

Potrefené husy byly prvním pivovarským restauračním konceptem v Česku. První husa byla otevřena již v roce 1999 na Vinohradech. Dnes je jich 28 a na pivo nebo něco dobrého k jídlu můžete zajít v Praze i ve většině krajských měst.  “Ve všech Potrefených husách máte záruku, že dostanete dokonale ošetřené pivo a že budete vybírat z lákavé nabídky jídel. A nejinak je tomu nově i u nás v Olomouci,“ slibuje provozovatel a franšízant nové Potrefené husy Jaroslav Mašlaň.

 

Olomoucká Potrefená husa je třetím podnikem značky v novém stylu

 

Nový začátek olomoucké Potrefené husy v celkově rekonstruovaném historickém domě Paláce Podstatských z Prusínovic umožnil architektům vytvořit restauraci v novém pivovarském stylu. “Navracíme Potrefenou husu více do pivního konceptu, ze kterého vzešla. Jde o návrat dominantního pivního baru, důraz na přírodní materiály a celkově čistý designový styl. Olomoucká husa je teprve třetí restaurací v tomto našem novém směru po jedné pražské a jedné plzeňské. Z jejich provozu víme, že jej hosté velmi dobře přijímají,“ popisuje novou podobu interiéru Jan Trochta, manažer značkových hospod společnosti Pivovary Staropramen. “Návštěvníci se setkají s komponenty z kartáčovaného dřeva a nerezu, styl ale přitom zůstává elegantní s puncem originality Potrefených hus,“ dodává Trochta.

 

Dominantním prvkem olomoucké Potrefené husy je pivní bar

 

Potrefená husa v Olomouci pojme až 140 hostů. Ti mohou využít vnitřní prostor restaurace, ale i příjemnou letní zahrádku. Centrem podniku je pivní bar, hosté ho budou mít prakticky pořád na očích. “Zakomponovali jsme do něj výčepní technologii standardně používanou v kvalitní pivnici – zahrnuje zachlazené vany na chlazení sklenic a krátké pivní vedení. Dominantou je výčepní pípa se sedmi kohouty, která je zcela unikátní, protože je vyvinutá speciálně pro Potrefené husy,“ říká pyšně Jaroslav Mašlaň.

 

Z čepovaných piv budou hosté moci ochutnat Staropramen Extra Chmelenou 12, Staropramen Nefiltr a Granát, Hoegaarden, Černou Barboru a Mustang. Pivní znalci se navíc mohou těšit i na takzvanou rotující pípu, na níž se bude čepovat vždy aktuální Speciál ze spilky, který se vaří v regionálním pivovaru Ostravar vždy jednou za tři měsíce v limitovaných várkách. Aktuálně jde o letní speciál Summer 10. K tomu jsou v nabídce také v lahvi nabízená piva Stella Artois, Leffe Bruin, Corona plus nealko verze Staropramenu a Stelly Artois.

 

I v Olomouci styl zůstává elegantní s puncem originality Potrefených hus

 

“Filosofie Potrefených hus i důvod proč vznikly byla pivní pestrost. Do husy chodí lidé jak na své oblíbené pivo, tak pro tu možnost vyzkoušet něco nového. Sedm druhů piv na čepu včetně pravidelně se měnících Speciálů ze spilky a dalších pět v lahvi tuto pivní pestrost garantuje,“ doplňuje k široké nabídce piv Jan Trochta.

 

Aby kvalita piva byla trvale stoprocentní, do Olomouce bude pravidelně přijíždět mistr výčepu Pivovarů Staropramen, který v každé navštívené provozovně Potrefené husy stráví celý den. Kromě kontroly stavu provozovny a výčepní technologie se věnuje školením personálu v oblasti čepování a další práce s pivem. Podobnou péči samozřejmě dostane i část provozu věnovaná jídlu. Tradiční nabídka jídel, za kterými se do Potrefené husy hosté vracejí po celé republice, nechybí ani v Olomouci. Guláš, žebra a tataráček se prostřídávají s populárními hamburgery, steaky a zde speciálně valašskou kyselicou.

 

I v olomoucké Potrefené huse se standardně dobře najíte ?

 

"Otevřením nové Potrefené husy pro nás v Olomouci začíná nová éra. Podnik nově povedou Jaroslav Mašlaň a Michal Ripp, zkušení profesionálové v oboru gastronomie, pro které se bude jednat už o pátý gastronomický provoz. Jsme přesvědčeni, že jejich profesionalitu obyvatelé Olomouce i turisté, kteří zamíří do tohoto krásného moravského města, ocení,“ říká za společnost Pivovary Staropramen Jan Trochta.

Zdroj: TZ

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.