Paul Day rozšířil řeznictví, zavírá Maso a kobliha
Šéfkuchař Paul Day se rozhodl zavřít svou restauraci Maso a kobliha, aby měl víc času věnovat se svým dalším podnikům. Restaurace přitom má už třetí rok prestižní ocenění Bib Gourmand od průvodce Michelin.
Paul Day vlastní řeznictví The Real Meat Society a hlavně jednu z nejoceňovanějších pražských restaurací, na asijskou kuchyni zaměřené Sansho, která drží ocenění Bib Gourmand již osmým rokem. Ty teď dostanou přednost.
"Chci se všemu, co děláme, pořád věnovat osobně. Dělat to skvěle. Udělali jsme velké rozšíření řeznictví v Náplavní ulici a připravuji rozsáhlou rekonstrukci Sansho. Nechci najímat managment a věnovat se řízení a vaření od stolu, chci mít čas být v kuchyni, za pultem, u zákazníků," říká Paul Day.
Sansho projde rekonstrukcí v lednu 2019. "Plánuji lepší vybavení kuchyně, abych se mohl víc odvázat, jako třeba udit nebo používat otevřený oheň. Vybavení restaurace bude takové dospělejší," vysvětluje Paul Day.
V rozšířeném řeznictví představil Paul Day nové netradiční lahůdkářství, které nabízí denně teplou i studenou kuchyni. Vzniká tak nový koncept obchodu pro milovníky té nejlepší kvality masa. "Kreativní kuchyně z nejlepšího masa v zemi, na vysoké úrovni. Za míň peněz a na papírovém talířku. A nejen to, rozjíždíme větší nabídku polotovarů na rychlé dovaření či ohřátí doma," dodává Paul Day.
Maso a kobliha bude otevřeno do 15. září. Poté budou ta nejblíběnější jídla (a možná i koblihy) k dostání v řeznictví The Real Meat Society v pražské Náplavní ulici. Paul Day si nechává trademark a veškerá práva ke značce a konceptu Maso a kobliha a nevylučuje, že se podnik v budoucnu v Praze znovu objeví.
Zdroj: The Happy Monkey
Fotografie: web a Facebook sansho.cz