Podzimní novinky v restauraci Bellevue
Podzimní nálada zavítala také do restaurace Bellevue, která své menu obohatila hned o několik vybraných chodů ze sezónních surovin. Hosté se mohou těšit na hovězí tatarák, terinu z jater kombinovanou s dýní a fíky nebo skutečně nápaditý dezert ganache spojující chutě jablek, ořechů, bílé čokolády a koriandru.
Šéfkuchař Marek Šáda se rozhodl obohatit současné menu o sezónní chutě. V nových pokrmech tak dominují dýně, houby, fíky, jablka a další aktuální suroviny. Jako předkrm lze zvolit domácí terinu z foie gras. Ta se vyrábí pouze z jater bez přídavku dalšího masa. Nakládá se do koňaku a portského vína a její příprava trvá 36 hodin. Zvolit lze také hovězí tatarák s černými lanýži. Jako hlavní chod šéfkuchař připravil kombinaci české ryby siven s exotickou chutí jalapeňos nebo tradiční telecí svíčkovou s bramborovým pyré a houbami.
Nezapomenutelnou tečkou podzimního menu je neotřelý dezert bílá ganache spojující chuť sladké bílé čokolády, šťavnatých jablek, lehce nahořklých makadamových ořechů, to vše okořeněno špetkou aromatického koriandru.
Podzimní novinky v Bellevue
Terina z foie gras
(pistácie, dýně, fíky, ostružiny)
Hovězí tatarák
(topinambur, černý lanýž)
Ceviche ze sivena
(okurka, slanorožec, jalapeño granité)
Telecí svíčková
(bramborové pyré, batáty, lišky a houbová omáčka)
Bílá ganache
(jablko, makadamové ořechy, koriandr, bílá čokoláda)
Chtěli byste pracovat v Bellevue, některé jiné restauraci v rámci Zátiší Group nebo pro Zátiší Catering? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.