Do restaurace La Loca dorazil podzim
Podzim už dorazil také do restaurace La Loca. Nastal čas vyměnit chřest za dýni, řepu či houby a zaměřit se na hřejivější varianty oblíbených pokrmů. Šéfkuchař Radim Gerlich do předkrmů nového menu zakomponoval namísto lehkých jarních salátů couscous s řepou a jablky nebo rukolový salát s houbami portobello, lanýžovým dresingem a italským sýrem taleggio. Podzimní proměnou prošly i jeho oblíbené předkrmové talíře s humusem, které se tentokrát objeví ve variantě s řepou.
Oblíbené chutě od šéfkuchaře La Loca tzv. crossover kuchyně Středomoří a Blízkého východu a jejich podzimní variace na vás dýchnou i v dalších chodech. Na menu najdete tagliatelle s králíkem a klobásou salsiccia či podzimní klasiku v podobě dýňového rizota. Jako hlavní chod je poté dobrou volbou hanger steak s čočkou nebo baby kuřátko s teplým bulgurem.
Mottem restaurace La Loca je Together Tastes Better, tedy Spolu nám chutná víc. Dorazte do La Loca s rodinou či partou přátel a sdílejte společnou radost z jídla. Podzimně prostřené talíře na vás čekají každý všední den od 7 hodin (o víkendu od 7:30 hodin) v budově hotelu Mosaic House v Praze 2.
Podzimní menu v La Loca
Couscous s řepou a jablky
Rukola s portobello sýrem taleggio, lanýžovým dresingem a estragonem
Tagliatelle s králíkem, salsicciou a kořenovou zeleninou
Dýňové rizoto
Mořský ďas pečený se šafránem, topinambur a tahini omáčka
Jehněčí dušené s fíky a sladkým bramborem
Baby kuřátko s teplým bulgurem
Hanger steak s čočkou
Tagliatelle s králičím ragú podle Radima Gerlicha
Šéfkuchař restaurace La Loca Radim Gerlich se rozhodl do podzimního menu zakomponovat tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia. V kombinaci s bylinkami se z toho stává příjemně provoněný podzimní pokrm. Zkuste si jej uvařit i u vás doma dle následujícího receptu.
Ingredience (4 porce)
Tagliatelle čerstvé 500 g
Králičí stehna 2ks
Mrkev 150 g
Celer 150 g
Extra virgin olivový olej 100 ml
Kuřecí vývar 500 ml
Salsiccia 1 ks
Rozmarýn ½ snítku
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužky
Bílé víno 50 ml
Badyán 1 ks
Máslo 100 g
Pecorino 80 g
Sůl, pepř, pažitka
Postup
Králičí stehna vykostěte, nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Kosti pečte 20 minut v předehřáté troubě na 220°C. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky a opečte na olivovém oleji do zlatova. Přidejte maso, česnek, salsicciu a opékejte tak dlouho, dokud všechny ingredience nechytí barvu. Zastříkněte vínem a nechte odpařit, přidejte opečené kosti, kuřecí vývar, rozmarýn, bobkový list, badyán a duste pod poklicí cca 1,5 hodiny do měkka. Následně vyjměte kosti. V osolené vodě uvařte těstoviny, promíchejte s ragú, přidejte máslo a krátce provařte. Servírujte s pažitkou a pecorinem. Dobrou chuť!