Petite France

ECOKrabičky

Do restaurace La Loca dorazil podzim

Do restaurace La Loca dorazil podzim

Podzim už dorazil také do restaurace La Loca. Nastal čas vyměnit chřest za dýni, řepu či houby a zaměřit se na hřejivější varianty oblíbených pokrmů. Šéfkuchař Radim Gerlich do předkrmů nového menu zakomponoval namísto lehkých jarních salátů couscous s řepou a jablky nebo rukolový salát s houbami portobello, lanýžovým dresingem a italským sýrem taleggio. Podzimní proměnou prošly i jeho oblíbené předkrmové talíře s humusem, které se tentokrát objeví ve variantě s řepou.

 

Oblíbené chutě od šéfkuchaře La Loca tzv. crossover kuchyně Středomoří a Blízkého východu a jejich podzimní variace na vás dýchnou i v dalších chodech. Na menu najdete tagliatelle s králíkem a klobásou salsiccia či podzimní klasiku v podobě dýňového rizota. Jako hlavní chod je poté dobrou volbou hanger steak s čočkou nebo baby kuřátko s teplým bulgurem.

 

Mottem restaurace La Loca je Together Tastes Better, tedy Spolu nám chutná víc

 

Mottem restaurace La Loca je Together Tastes Better, tedy Spolu nám chutná víc. Dorazte do La Loca s rodinou či partou přátel a sdílejte společnou radost z jídla. Podzimně prostřené talíře na vás čekají každý všední den od 7 hodin (o víkendu od 7:30 hodin) v budově hotelu Mosaic House v Praze 2.

 

Podzimní menu v La Loca

Couscous s řepou a jablky

Rukola s portobello sýrem taleggio, lanýžovým dresingem a estragonem

Tagliatelle s králíkem, salsicciou a kořenovou zeleninou

Dýňové rizoto

Mořský ďas pečený se šafránem, topinambur a tahini omáčka

Jehněčí dušené s fíky a sladkým bramborem

Baby kuřátko s teplým bulgurem

Hanger steak s čočkou

 

Mottem restaurace La Loca je Together Tastes Better, tedy Spolu nám chutná víc

 

Tagliatelle s králičím ragú podle Radima Gerlicha

Šéfkuchař restaurace La Loca Radim Gerlich se rozhodl do podzimního menu zakomponovat tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia. V kombinaci s bylinkami se z toho stává příjemně provoněný podzimní pokrm. Zkuste si jej uvařit i u vás doma dle následujícího receptu.

 

Ingredience (4 porce)

Tagliatelle čerstvé 500 g
Králičí stehna 2ks
Mrkev 150 g
Celer 150 g
Extra virgin olivový olej 100 ml
Kuřecí vývar 500 ml
Salsiccia 1 ks
Rozmarýn ½ snítku
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužky
Bílé víno 50 ml
Badyán 1 ks
Máslo 100 g
Pecorino 80 g
Sůl, pepř, pažitka

 

Mottem restaurace La Loca je Together Tastes Better, tedy Spolu nám chutná víc

 

Postup

Králičí stehna vykostěte, nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Kosti pečte 20 minut v předehřáté troubě na 220°C. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky a opečte na olivovém oleji do zlatova. Přidejte maso, česnek, salsicciu a opékejte tak dlouho, dokud všechny ingredience nechytí barvu. Zastříkněte vínem a nechte odpařit, přidejte opečené kosti, kuřecí vývar, rozmarýn, bobkový list, badyán a duste pod poklicí cca 1,5 hodiny do měkka. Následně vyjměte kosti. V osolené vodě uvařte těstoviny, promíchejte s ragú, přidejte máslo a krátce provařte. Servírujte s pažitkou a pecorinem. Dobrou chuť!

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.