Benjamin jinak
Restaurace Benjamin se před půl rokem představila na poli pražského fine diningu. Zprvu nový koncept mnohé překvapil. Řízené degustace v omezeném kruhu hostů.
Po 6 měsících lze s jistotou říci, že odvážný způsob gastronomického zážitku baví. Benjamin povyrostl a v jeho životě se dějí změny. Nově se menu nemění každé dva týdny, ale přibližné každé dva měsíce. Přesný čas se bude odvíjet od dostupnosti aktuálních sezónních surovin. Tým Benjaminu už přišel na to, co jeho zákazníci vyžadují, co jim chutná a po čem se opakovaně ptají. Právě proto přichází s novým menu, které bude opět pětichodové od 17:30 za 1.200 korun, nebo osmichodové od 20:15 za 1.800 korun. Vinné párování pak za 430 korun u kratší degustace a 720 korun u té delší.
Další novinkou je změna v týmu. Ten opustil Pavol Pavlík, který se rozhodl pro sólovou dráhu. Talentované šéfkuchařské duo Radek Jakubec a Tomáš Torhan má nyní v rukou další Benjaminův vývoj. Jedno je jisté, jejich mladistvý nadhled baví. Kluci vycházejí z kuchyně a tráví více času s hosty. Stávají se tak aktivní součástí degustačního večera.
Benjamin je nyní jiný a dynamičtější. Hlavou zůstává Štěpán Návrat, který přesně ví, kam jeho gastronomické dítě směřuje.
Zdroj: TZ
Aktuální menu
Amuse bouche
daněk, šípky, okurka
Jeseter,
borovička, potočnice, jablko
Testes,
majoránka
Pórek,
brambora, libeček, houby
Zajíc,
petržel, rillet, chips
Okoun říční,
zelí, kopr, kapusta
Daněk,
tuřín, rakytník, perník
Domácí zauzený sýr,
řepa, rebarbora, křen
Kofila
káva, čokoláda, drobenka
Petit four
kokoska