Prague Bar Show letos poprvé i pro veřejnost
Prague Bar Show je jedinou akcí svého druhu v Česku. Po sedm let byla tato odborná událost věnována pouze profesionálům z řad gastronomie, letošní osmý ročník je nově otevřen i všem milovníkům a nadšencům z řad široké veřejnosti, které stále více zajímají detaily z výroby, historie a využití nápojů.
Osmý ročník Prague Bar Show se opět odehraje v industriálních prostorech Pragovky ve Vysočanech, tentokrát v neděli 21. října a v pondělí 22. října. Prague Bar Show po oba dny bude probíhat od 12 do 20 hodin.
Prague Bar Show nabídne semináře, workshopy a prezentaci nápojů všech druhů (destilátů, piva, vína, kávy, ciderů či nealkoholických nápojů). Návštěvníci mají možnost potkat nejlepší nápojové experty, barmany, mixology a ambasadory značek z Česka i zahraničí. Získají nové informace a vědomosti, inspiraci a seznámí se s nejnovějšími světovými trendy v oblasti nápojů. A především ochutnají nápoje od desítek vystavovatelů – od světových značek až po malé craftové výrobce.
Například na baru Campari zažijete autentický Campari aperitivo moment, který představí vítěz World Class, český Red Hand a Campari brand ambasador Milan Zaleš. Nebudou chybět italské delikatesy, klasické i aperitivo drinky včetně speciálního servisu. Během obou dnů bude se značkou Campari probíhat také soutěž, v neděli bude možnost vyhrát poukaz na konzumaci v jednom z partnerských podniků a láhev Campari se skleničkami, pro barmany je pak na pondělí přichystána cena v podobě zážitkového vzdělávacího pobytu v Milánu. Na baru Metaxy můžete ochutnat signature koktejly z Metaxy 12*, které připravili nejlepší barmani světa. Nespresso bude připravovat svou řadu výběrových káv Pure Origin. Novinku představí značka Red Bull, půjde o novou řadu Red Bull Organics. Ochutnat bude možné také Utopia Cider, který se vymyká všem dosavadním představám o cideru, a nealkoholický destilát Borrago, který pro Česko nově distribuuje Vikeza Gastro. Čeká vás toho ale samozřejmě mnohem více.
Po oba dny budou také probíhat přednášky na dvou pódiích – Barlife Main Stage a Spirit Magazín Stage. Edukativní semináře jsou nedílnou součástí všech akcí organizovaných magazínem Barlife a během Prague Bar Show je na ně kladen obzvláštní důraz. Mezi nedělními přednáškami zazní například ta od Tomáše Mozra, který představí nově vznikající kategorii nealkoholických destilátů, a barmani ze Super Panda Circus ukáží, kam až sahají hranice barmanské kreativity. Proběhnou také dvě panelové diskuze, které bude moderovat Roman Vaněk. Během první prozkoumá spolu s Martinem Žufánkem a Adamem Matuškou hranice craftu, druhá, v níž vystoupí Pavel Býček a Petr Mára, bude věnována potravinovým alergiím, stravovacím omezením a specifickým požadavkům hostů.
V pondělí je Prague Bar Show striktně vyhrazena pro odbornou veřejnost jako tomu bylo v minulých letech, čemuž bude přizpůsoben i program. Wendy Stoklasová spolu s Jamesem Hoppkinsem poradí, jak šéfovat zdravému baru, Šárka Hamanová a Honza Zima z Ambiente vysvětlí, jak se vytváří šuškanda, která naplnila Kantýnu, a s Janem Vlachynským, autorem několika úspěšných gastrokonceptů v Brně, si řeknete úplně všechno o barovém HR. V pondělí na pódiu přivítáme také Roryho Shepherda z baru Little Red Door s přednáškou Creating an experience, not just a drink. Zapomenout nesmíme ani na Daniyela Jonese, global brand ambasadora značky Angostura, a Erika Lorincze, jehož seminář bude probíhat pod záštitou značky Metaxa. Kromě těchto vás čekají i další semináře na Spirit Magazín Stage, jež bude oproti předchozím rokům nově sloužit ke konání workshopů, masterclasses a spíše interaktivních forem přednášek.
Prague Bar Show organizuje BARLIFE, exkluzivní specializovaný dvouměsíčník zaměřený především na nápojovou gastronomii a mixologii a organizátor dalších úspěšných akcí jako Rumfest, Ginfest a Whiskyfest. Tento respektovaný a nestranný titul je pro čtenáře zdrojem vzdělání, inspirace a zábavy již od roku 2004.
Zdroj: TZ