Svatomartinské menu v Mlýnci
Listopadovým talířům dominuje svatomartinská husa a nejinak tomu bude i v restauraci Mlýnec, kde si ji bude možné vychutnat po celý měsíc. Kromě tohoto tradičního pokrmu se mohou návštěvníci těšit na další podzimní chutě dýně, kaštanů či hrušek.
Šéfkuchař Marek Šáda do listopadového menu zařadil variantu na svatomartinskou husu v kombinaci s petrželí, kadeřávkem a kdoulí. Hlavní chody doplnil ještě o štiku s fialovými bramborami a slunečnicovými semínky. Podzimně laděný je také předkrm v podobě foie gras torchon s kaštany a dýní. Ani v listopadu nebude chybět hřejivá sladká tečka. Tentokrát bude možné vyzkoušet lískooříškový financier s nugátovou pěnou a pošírovanou hruškou.
Užijte si svatomartinskou hostinu po celý listopad v restauraci Mlýnec.
Zdroj: TZ
Listopadové menu v Mlýnci
Foie gras torchon, kaštany, dýně hokaido
Štika na másle, pórek, fialové brambory, topinambur, slunečnicové semínko
Husí konfit a prso, petržel, kadeřávek, kdoule
Lískooříškový financier, nugátový mousse, pošírovaná hruška
Chtěli byste pracovat v Mlýnci, v některé z jeho sesterských restaurací nebo pro Zátiší Catering? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.