Brněnská Signature slavila na druhou
Druhá na druhou, tak zněl název benefičního večera a zároveň oslavy druhých narozenin brněnské Signature, která se konala v pátek. Dva Moraváci, Jiří Lešikar a Lumír Sendrei. Dva roky provozu restaurace Signature u dálnice D1. A splnění dětských snů za pomoci zpěvačky Ilony Csákové, šéfkuchaře Pavla Veltruského a Bar akademie pod záštitou České barmanské asociace.
Oslava podpořila studenty ze specializované střední školy F. D. Roosvelta v Brně
Protože majitelé restaurace Signature rádi dělají věci, které mají smysl, během oslavy splnili, společně s neziskovou organizací POMÁHÁME, z. s., celoživotní sen studentům specializované Střední školy F. D. Roosvelta s těžkým životním osudem. Dvacetiletý Denis Žíla s dětskou mozkovou obrnou se chce stát barmanem, proto dorazila na oslavu nepřehlédnutelná postava brněnské barmanské scény David Švábenský – lektor České barmanské asociace. S Denisem během večera míchal drinky a zároveň mu předal voucher na barmanský kurz od Barakademie.cz. Devatenáctiletá Melanie Sloupová s mentálním postižením miluje zpěv a jejím snem proto bylo zazpívat si před publikem se známou zpěvačkou. Vystoupila tedypo boku Ilony Csákové, která patří mezi pravidelné hosty restaurace.
Bohatý doprovodný program
O narozeninový dort se postarala studentka na vozíčku Ester Láznová, připravila ho se Šárkou Diváckou ze Sorry, pečeme jinak a s šéfkuchařem Pavlem Veltruským. Ten během večera servíroval bestsellery posledních dvou let, jako je králičí fašírka podle starého rodinného receptu nebo grilovaný punkevní siven. Vystouplo i uskupení Cimballica, hosté se dočkali také velkolepé světelné show. Další hudební kulisu zajistila energetická brněnská dýdžejka DJane Olliie.
Dva roky v číslech
Po prvním zkušebním roce má za sebou Signature i ten druhý, a tak je na místě lehké ohlédnutí. Od otevření prodali přes 225 000 porcí jídla, zaznamenali tak 25% nárůst oproti loňskému roku. Vzrostlo i povědomí veřejnosti o Signature vinotéce: “Za rok 2018 jsme prodali 4 700 lahví, což je o 100 % více než předchozí rok,“ vypočítává majitel restaurace Jiří Lešikar. “Největším překvapením a zároveň rozčarováním je fakt, že zatím neroste počet hostů projíždějících po dálnici D1; lidé cestují ve spěchu a preferují fastfoodová zařízení. Našimi hosty jsou nejčastěji lidé z Brna, kteří se velmi často vracejí,“ dodává.
Zdroj: TZ