Asie, která Čechům rozumí
Asijská kuchyně v rukou šéfkuchařky Sofie Smith nemá u nás obdoby. Její nápady společně s linií, kterou určuje majitel Štěpán Návrat, vytváří z nového menu v Café Buddha Balbínova neuvěřitelný asijský svět. Prostředí, pokrmy, filosofie - to vše dělá z tohoto podniku bezkonkurenční autentickou asijskou restauraci.
Nové menu má mnoho veličin, ale ne všichni hosté rozumí použité terminologii. Většinu názvů asijských pokrmů lze totiž přesně přeložit jen s obtížemi. Sofie a Štěpán postupně učí své hosty asijské kuchyni porozumět, ale pro nově příchozí připravili speciální nabídku. Feast Menu zachovává zvolený rámec, ale přesné složení pokrmů určuje šéfkuchařka Sofia až v daný den, podle své nálady a rozpoložení. Jedno je jisté: sedm chodů vždy zůstává. Důležitá je cena na osobu (940 korun), minimální počet hostů u jednoho stolu jsou dva. Jedná se o průřez celou kuchyní a při výběru neni nutný slovník nebo asistence personálu. Tady je příklad pro lepší představu:
Café Buddha Balbínova
Feast Menu - přiklad
Salomon & Fennel Ceviche
Homemade Jiozi
Tempura Shippu Roll
Lemongrass Beef Warm Salad
Popcorn Prawns & Green Mango
Chiang Maines Khao Soi
Jungle Duck
V každém případě má Feast Menu velkou přednost. Nikdo od stolu neodejde nenasycen a nepotěšen. Zapůsobit na protějšek, pochutnat si, neřešit malichernosti - to je nové menu v Café Buddha Balbínova.
Zdroj: TZ