Babička na cestách
Vyhlášená restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích je oblíbená díky poctivé domácí kuchyni, které vzdává čest české babičkovské tradici. Jenže naše imaginární “Babička“ už dávno nesedí pouze za pecí, ale také cestuje po světě. Navštěvuje své kamarádky a seznamuje se s jejich kuchyní. A ty nejlepší úlovky ze svých cest připravuje také pro své hosty.
Proto je menu v Babiččině zahradě nově rozděleno na dvě části a vedle hitů klasické české kuchyně nabízí také kolekci evropských gastronomických pokladů, jež si do svého cestovního deníku zaznamenala naše kulinární babička. A jaké úlovky do Průhonic přivezla? To nám přiblíží zkušený šéfkuchař restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf.
“Absolutně nejoblíbenějším pokrmem z babiččiných cest je pečená chobotnice v chuťově výrazné podobě s chorizem, uzenou paprikou a rajčátky. Výborné ohlasy máme také na svěží chobotnicové carpaccio s řapíkatým celerem či na krevety pečené na chilli a na česneku,“ vypočítává nové hvězdy na menu šéfkuchař Michal Šorf.
Nejoblíbenější destinací naší moderní babičky je Středomoří, hlavně Itálie či Francie. Na menu proto hosté najdou také jemné hříbkové rizoto s kaštany, lahodný hovězí Bourguignon či skvostná kachní prsa na pomerančích s dýňovým pyré. A fantastické speciality září také mezi dezerty – ať už je to Cremeux ze slaného karamelu s mangem či legendární Crépes Suzette s pomerančovým karamelem a vanilkovou zmrzlinou.
Zdroj: TZ
Chtěli byste pracovat v restauraci Babiččina zahrada? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.