gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Bernard opět hlásí rekordní výstav

Bernard opět hlásí rekordní výstav

ČTK: Humpolecký Rodinný pivovar Bernard uvařil od začátku roku do konce listopadu přes 356.800 hektolitrů piva. Loňský roční rekordní výstav tak už překonal zhruba o 24.100 hektolitrů. V porovnání se stejným obdobím minulého roku se objem produkce piva Bernard za letošních 11 měsíců zvýšil o 17,3 procenta. Přispěl k tomu i rostoucí export, řekl ČTK mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

 

Pivovar zvyšuje produkci dlouhodobě, za rok 2017 uvařil 332.700 hektolitrů piva. "Loňský výstav jsme překonali hned začátkem listopadu," uvedl Mikulášek. Za hranice zatím plynulo 22 procent piva Bernard, v meziročním porovnání skoro o pětinu větší množství. Kromě slovenského trhu, který je pro humpoleckého výrobce tradičně nejsilnější, se mu letos podařilo zvýšit vývoz i jinam, například do Ruska, Švédska, Bulharska či Slovinska.

 

Loňský rekordní výstav letos Bernard překonal už počátkem listopadu


Nejprodávanějším pivem Bernard je světlá jedenáctka. Její odbyt se do konce listopadu meziročně zvýšil o polovinu na 115.300 hektolitrů. Tržně nejúspěšnější byl letos srpen, který se stal s 44.131 hektolitry prodaného piva nejlepším měsícem v historii pivovaru. Pro vánoční svátky připravil pivovar další edici piv v sektových lahvích zdobených obrazem od Karla Gotta.

 

Pivovar Bernard také pokračuje v investicích. Kvůli posílení příkonu elektřiny se pracuje na přemístění a posílení trafostanice. "Dále dochází k rekonstrukci sladových půd, která je provozně velmi náročná. Jde o vnitřní prostor pivovaru," přiblížil Mikulášek. Sladovnu má pivovar v Rajhradě u Brna.

 

 Pro vánoční svátky připravil pivovar další edici piv v sektových lahvích zdobených obrazem od Karla Gotta


V příštím roce zlepší pivovar také zázemí pro své návštěvníky, pro které začne budovat návštěvnické centrum. Součástí plánu je i vznik rozhledny na pivovarském komíně měřícím přes 30 metrů. Pivovar pořád funguje na původním místě v centru. Mikulášek podotkl, že při řešení dopravní situace a parkování firmě pomáhá dobrá spolupráce s místní radnicí.

Zdroj: ČTK

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.