gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Láhev Prazdroje za 700.000 korun

Láhev Prazdroje za 700.000 korun

Již sedmý ročník charitativní dražby designových lahví Pilsner Urquell pro Centrum Paraple vynesl celkem 2 759 988 korun a překonal tak minulý ročník o 1 076 843 Kč. Nejdražší originální láhev podle návrhu Václava Mlynáře a Jakuba Pollága ze studia deFORM vynesla neuvěřitelých 700 000 korun.

 

Dražbou uměleckých pivních lahví pomáhá Pilsner Urquell před Vánoci už tradičně Centru Paraple. Letos se v aukci, která proběhla na serveru iDnes.cz, vydražilo deset unikátních lahví, které jsou inspirované 100. výročním založení samostatného Československa. Lahve získali dražitelé, kteří nabídli nejvyšší cenu. Hodnota nejdražší aukční lahve letos dosáhla absolutního rekordu 700 000 korun, téměř trojnásobku oproti minulému roku.

 

Již sedmý ročník charitativní dražby designových lahví Pilsner Urquell pro Centrum Paraple vynesl celkem 2 759 988 korun

 

Celý výtěžek dražby poputuje na konto Centra Paraple, které pomáhá lidem s poškozením míchy a jejich rodinám. “Mám radost, že o sedmou dobročinnou aukci krásných a originálních pivních lahví Pilsner Urquell měli dražitelé tak velký zájem, že letos vydražená částka přesáhla loňskou o víc než milion korun. Každý rok je výtěžek dražby pro Centrum Paraple významnou pomocí. Finanční prostředky z letošní aukce použije Centrum Paraple na provoz budovy a potřebné opravy a údržbu, na nákup sportovních a rehabilitačních pomůcek a na mzdové náklady zdravotních sester, které se starají o klienty při jejich pobytu v Centru Paraple. Přátelům z Plzně i dražitelům moc děkujeme za podporu a těšíme se na další úspěšné roky!“ hodnotí výsledek Zdeněk Svěrák, zakladatel Centra Paraple.

 

Návrhu designu lahve se letos ujali symbolicky Čech a Slovák – Václav Mlynář a Jakub Pollág ze studia deFORM

 

Návrhu designu lahve se letos ujali symbolicky Čech a Slovák – Václav Mlynář a Jakub Pollág ze studia deFORM, umělečtí ředitelé renomované sklárny Bomma. Cílem bylo vytvořit lahev, která by svým uměleckým provedením oslavovala 100 let republiky. Vznikla série unikátních pivních lahví, z nichž každá je jedinečná a odkazuje na důležité milníky v našich dějinách. Motivy na lahvích připomínají třeba založení Československa v roce 1918, konec druhé světové války, vznik Charty 77 nebo Sametovou revoluci. Po obvodu každé z lahví je vybroušeno sto faset jako symbol výročí sta let, a do křišťálové zátky je vtisknuta československá trikolora. K dekoraci ručně foukané křišťálové lahve autoři využili výjimečný brus sklárny Bomma. “Navrhnout design aukčních lahví Pilsner Urquell v roce, kdy slavíme významná výročí československé státnosti, pro nás byla opravdová výzva. O to větší radost máme z rekordního výsledku dražby. Tyto unikátní lahve teď budou těšit úspěšné dražitele, a všechny dohromady nás těší podpora, kterou celý projekt přinesl lidem s vážným zdravotním hendikepem,“ říkají Václav Mlynář a Jakub Pollág.

 

K dekoraci ručně foukané křišťálové lahve autoři využili výjimečný brus sklárny Bomma

 

“Unikátní projekt aukčních lahví navazuje na dlouholetou pivovarskou tradici. Už zakladatelé pivovaru pomáhali v předvánočním čase potřebným, a my v té tradici rádi pokračujeme. Aukční lahve už sedm let spojují pivovarské a sklářské řemeslo s příležitostí pomoci těm, kteří to potřebují. Letošní výsledek je skvělá zpráva! Chtěl bych opravdu srdečně poděkovat všem, kteří se zapojili do dražby a společně s námi pomáhají lidem ve složité životní situaci,“ říká Grant Liversage, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

 

V loňském roce šlo necelých 1,7 milionu korun z aukce designových pivních lahví na mzdy asistentů nebo třeba na nákup sportovních a terapeutických pomůcek, jako je speciální handbike pro vozíčkáře nebo vozík na tanec. Noví majitelé lahví budou na začátku příštího roku pozváni do historických sklepů plzeňského pivovaru, kde jim budou jejich lahve slavnostně předány. Zde si také do nich pod vedením emeritního vrchního sládka Václava Berky budou moci načepovat plzeňský ležák v té nejlepší kvalitě přímo z ležáckých sudů.

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.