Degustační večer s italskými víny V Zátiší
Restaurace V Zátiší si na leden připravila akci se sommeliérem Jiřím Markuzzi, který hostům představí vína z italského vinařství Guiseppe Gabbas. Ta budou v průběhu večera doplněna o vybrané pokrmy. Degustační večer se bude konat ve středu 16. ledna. Menu včetně párování s víny však bude možné ochutnat ještě po další dny.
Jiří Markuzzi patří ve svém oboru k uznávaným odborníkům. Sommeliérství se věnuje od svých 16 let a specializuje se na italská vína. Již 13 let se zabývá dovozem a distribucí vín právě z této oblasti. Na degustačním večeru v restauraci V Zátiší představí nabídku vinařství Guiseppe Gabbas pocházející z prosluněné Sardinie. Réva zde zraje v horách, ve velice zdravé, neobydlené a cestovním ruchem neposkvrněné části ostrova.
Jak už bývá v restauraci V Zátiší dobrý zvykem, k výbornému vínu bude servírované vybrané menu šéfkuchaře Igora Chramce. Jednotlivé chody ladí s italskou kuchyní a zvoleny byly tak, aby se skvěle doplňovaly s nabídkou vín z Guiseppe Gabbas. Hosté se mohou těšit na ceviche z mořského vlka, ravioli s ricottou a gorgonzolou nebo telecí svíčkovou.
Degustační večer s Jiřím Markuzzi se uskuteční ve středu 16. ledna od 19 hodin. Menu včetně vín si však můžete vychutnat až do pátku 18. ledna. Započněte rok 2019 stylově a přijďte si do restaurace V Zátiší užít gastronomický večer s luxusním italským menu.
Zdroj: Zátiší Group, Vino Markuzzi
Menu Giuseppe Gabbas V Zátiší
Ceviche z mořského vlka, olio extra vergine di oliva DOP 2018 Gabbas
Vermentino di Sardegna Manzanile DOC 2017
Ravioli s ricottou a gorgonzolou, tomatový dip, pekanové oříšky
Lillové Cannonau di Sardegna DOC 2017
Telecí svíčková a marinované hovězí žebro, pyré z bílé ředkve s datlemi, špenát, telecí jus s Xéres vinaigretem
Dule Cannonau di Sardegna Classico DOC 2014
Sýrový talíř
Arboré Cannonau di Sardegna Classico Riserva DOC 2013
Espresso
Cena menu s víny a minerální vodou: 2 290 Kč
Chtěli byste pracovat V Zátiší, některé jiné restauraci v rámci Zátiší Group, nebo pro Zátiší Catering? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.