Objednáme.eu

Barmanský Gastro Junior ovládla děvčata a Perla moře

Barmanský Gastro Junior ovládla děvčata a Perla moře

Od čtvrtka 17. do neděle 20. ledna se na brněnském výstavišti uskutečnil polokulatý 25. ročník tradiční soutěže studentů středních hotelových škol Gastro Junior Brno. Pod taktovkou České barmanské asociace studenti soutěžili v oborech Barman, Barista a nově také Teatender a Číšník, Asociace kuchařů a cukrářů zajistila soutěž pro obory Kuchař a Cukrář.


Čtvrtečního barmanského klání se zúčastnilo 24 juniorských barmanek a barmanů ze středních škol s gastronomickým zaměřením, kteří na brněnské výstaviště přijeli z různých koutů republiky od Mostu po Kroměříž. Jejich úkolem bylo vytvořit fancy koktejl, přičemž museli použít minimálně 2 centilitry rumu Captain Morgan, jenž spadá do distribučního portfolia společnosti Stock Plzeň-Božkov s.r.o.

 

Čtvrtečního barmanského klání se zúčastnilo 24 juniorských barmanek a barmanů ze středních škol s gastronomickým zaměřením


Budoucí profesionální barmani ve svých recepturách často sahali po sirupech značky Monin nebo ovocných džusech Cappy, k vidění byla i práce s méně tradičními ingrediencemi. V drincích se objevily například čokoládové bitters, rozmarýn, anglická slanina, pomerančová marmeláda, sněhová emulze, švestková povidla, řapíkatý celer, tabasco nebo sójové mléko.

 

 Vítězný koktejl Perla moře

 

Nejvíce bodů od odborné komise v konečném součtu za svůj výkon získala Kateřina Vymazalová ze SOŠ a SOU Polička. Její koktejl Perla moře obsahuje 2,5 cl Captain Morgan White Rum, 1,5 cl Becherovky, 1 cl sirupu Monin Fleur de Sureau, 1 cl Nestea Green Ice Tea Strawberry, 4 cl nápoje z Aloe Vera, 0,5 cl limetového freshe a 4 květy modrého čaje. Právě užití květů byliny s latinským názvem clitorie ternatea bylo zajímavým nápadem, jenž drinku přinesl atraktivní fialovou barvu.

 

Nejvíce bodů od odborné komise v konečném součtu za svůj výkon získala Kateřina Vymazalová ze SOŠ a SOU Polička

 

Jako druhá se v soutěži umístila Barbora Kociánová ze SSŠG Svídnická a na třetím místě skončila Eliška Doušková ze SŠHG Praha-Klánovice


Jako druhá se v soutěži umístila Barbora Kociánová ze SSŠG Svídnická a na třetím místě skončila Eliška Doušková ze SŠHG Praha-Klánovice.

 

Jako druhá se v soutěži umístila Barbora Kociánová ze SSŠG Svídnická

 

Na třetím místě skončila Eliška Doušková ze SŠHG Praha-Klánovice.


Juniorské klání by se nemohlo uskutečnit bez podpory partnerů, kterými byli společnosti Stock Plzeň-Božkov s.r.o., Coca-Cola HBC Česko a Slovensko s.r.o., Zanzibar s.r.o. a Karlovarské minerální vody a.s. Gastro Junior Brno byl první soutěží juniorského Barmana roku 2019. Tou následující bude už 6. února Kroměřížská koktejlová soutěž.

Zdroj: Česká barmanská asociace

Fotografie: Michael Lapčík (CBA)

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.