gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Zámecký hotel Sychrov je 12 let po otevření na prodej

Zámecký hotel Sychrov je 12 let po otevření na prodej

ČTK: Zámecký hotel Sychrov je 12 let po svém otevření na prodej. Na výstavbu čtyřhvězdičkového hotelu přispěly před lety fondy Evropské unie. Léta ho provozoval řetězec EuroAgentur Hotels & Travel, od loňského podzimu je ale hotel zavřený. Vlastníkem je společnost Regal estate ze skupiny S group (dříve Syner). Ta teď areál nabízí ve výběrovém řízení prostřednictvím společnosti Naxos. Nabídky do prvního kola je možné podávat do 15. března, řekl dnes ČTK Luděk Naglmüller ze společnosti Naxos.

Hotel v atraktivním místě v sousedství zámku Sychrov, který je nejnavštěvovanější památkou v Libereckém kraji, získá ten, kdo nabídne nejvíce. Minimální cena stanovena nebyla. Hotel s 86 lůžky byl otevřen v dubnu 2007. Moderní areál vyrostl na místě bývalé jízdárny Rohanů. Stavba, která architektonicky ladí s nedalekým zámkem, přišla na více než 152 milionů korun, z toho 64 miliony korun přispěl evropský program na podporu služeb cestovního ruchu. Podmínkou dotace bylo také využití alternativních zdrojů energie, vytápění hotelu proto zajišťují geotermální vrty.

Zámecký hotel Sychrov je po 12 letech po svém otevření na prodej

 

Podle informací z obchodního rejstříku znalci ze společnosti VGD Appraisal před rokem hodnotu hotelu odhadli zhruba na 80 milionů korun. Zámecký hotel má 30 pokojů od dvoulůžkových až po čtyřlůžkové a dokonce jeden pětilůžkový a také tři apartmá. Kongresový sál pojme až 140 lidí. Zařízení má vlastní kuchyni, restauraci a wellness. Kanalizace je svedena do čistírny odpadních vod sousedního Zámku Sychrov. Nemovitost je podle Naglmüllera vhodná na případnou přeměnu třeba v dům s pečovatelskou službou, komunitní dům pro seniory nebo domov důchodců.

Zámecký hotel Sychrov je po 12 letech po svém otevření na prodej

 

Podle informací Českého statistického úřadu (ČSÚ) bylo na konci roku 2017 v Libereckém kraji jen 20 čtyřhvězdičkových hotelů s 2856 lůžky. Zájem o vyšší kvalitu ubytování přitom roste, v daném roce se ve čtyřhvězdičkových hotelích v kraji ubytovalo přes 178.800 hostů, což byla téměř pětina všech návštěvníků, kteří se v hotelech, penzionech a kempech v kraji za celý rok ubytovali. Víc lidí zvolilo jen tříhvězdičkové hotely, ty ale mají téměř trojnásobnou kapacitu. Zatímco ještě před několika lety jezdili do čtyřhvězdičkových hotelů hlavně cizinci, dnes je stále častěji využívají i tuzemští návštěvníci. V roce 2017 tvořili 60 procent klientely.

 

Zámecký hotel Sychrov je po 12 letech po svém otevření na prodej

Zdroj: ČTK

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.