gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Noc hotelů 2019 proběhne už dnes

Noc hotelů 2019 proběhne už dnes

V pátek 25. ledna 2019 proběhne třetí ročník akce Noc Hotelů, kterou pořádá Asociace hotelů a restaurací České republiky ve spolupráci s magistráty měst Prahy a Brna, ale také ve spolupráci s Prague City Tourism a ostatními partnery. Noc Hotelů se letos chystá nejen v Praze, Brně, Olomouci, Karlových Varech, ale také nově v Ostravě a dalších regionech České republiky. Hotely zde otevřou dveře místním, kteří si tak budou moci užít své město z pohledu návštěvníka. Celkem se do akce zapojilo 145 hotelů, které nabídly hostům více než 1770 pokojů.

Pro hosty je rovněž připraven zajímavý program, spojený například s možností podívat se do míst, kam se běžně nedostanou. Města připravila pro účastníky Noci Hotelů zvýhodněný vstup v Praze na Pražský hrad, do Národní galerie, do Muzea hlavního města Prahy nebo na Staroměstskou radnici. V Brně se mohou návštěvníci těšit do Labyrintu, do Kostnice nebo do Mincmistrovského sklepa. I v dalších městech mají hosté Noci Hotelů možnost spojit svůj pobyt s místními památkami. Hlavním smyslem akce je poděkovat místním obyvatelům za toleranci intenzivního cestovního ruchu v místě kde žijí, ale také informovat o tom, jak přispívá cestovní ruch ke zlepšení životního standardu v daných destinacích.

Vienna House Hotel Dvořák Karlovy Vary

 

I letos si hosté mohli zarezervovat ubytování přes webové stránky www.nochotelu.cz. Nově hosté také na stránkách mohli najít doprovodný program v podobě památek a kulturních akcí pro Prahu a Brno.  Rezervace byly spuštěny 3. 12. 2018 a ukázalo se, že stejně jako v předchozích letech je o akci opravdu velký zájem. Většina ubytovacích zařízení byla vyprodána během několika hodin. Cena pokoje pro dvě osoby včetně snídaně zůstala rozdělena do třech cenových hladin: 777, 999, a 1.111 korun.

 

Hotel International Praha

 

Fakta: 145 hotelů, 1771 pokojů
Praha 77 hotelů, 973 pokojů

Partneři: Magistrát hlavního města Prahy, Prague City Tourism, Muzeum hlavního města Prahy, Národní galerie v Praze a Správa Pražského hradu
Brno 11 hotelů, 172 pokojů

Partneři: Magistrát města Brna, Turistické informační centrum Brno
Olomouc 7 hotelů – 150 pokojů
Karlovy Vary 12 hotelů – 94 pokojů
Ostrava 6 hotelů – 72 pokojů

Hotel Courtyard by Marriott Brno

 

V sekci Ostatní se zapojila například tato města: Kutná Hora, Dobříš, Plzeň, Litomyšl, Lipník nad Bečvou. Do akce se zde zapojilo celkem 32 hotelů, které nabídly 310 pokojů.

Zdroj: AHR ČR

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.