gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Praha 9 opraví legendární hostinec U Brabců

Praha 9 opraví legendární hostinec U Brabců

ČTK: Radnice Prahy 9 opraví historický hostinec U Brabců na Proseku. Na rekonstrukci vypsala tendr, v kterém hledá firmu, která jej opraví. Náklady by měly být maximálně 50 milionů korun. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného věstníku veřejných zakázek. Kdy přesně se práce uskuteční z dokumentu není jasné. Hostinci původně hrozila demolice, po protestech místních se radnice se rozhodla pro opravu.

Součástí veřejné zakázky jsou stavební i bourací práce, vybudování vstupní brány, oplocení včetně vjezdu, přístřešek s grilem či kryté sezení. Přesné náklady oprav vzejdou z výsledku výběrového řízení. Zmíněných 50 milionů korun je maximální částka, kterou je radnice za rekonstrukci ochotna zaplatit. Zájemci mohou své nabídky zasílat do 3. března.

Historická podoba legendárního hostince U Brabců

 

Podle informací zveřejněných na internetové stránce Prahy 9 bude součástí hostince prostor pro kulturní a společenské akce. Vnitřní prostor bude možné podle potřeby upravit a udělat z něj taneční parket i hlediště. Po obvodu bude uvnitř ochod a zlepší se i akustika sálu. Zachována bude podoba fasády z roku 1837.

Plánována nová podoba hostince U Brabců

 

Budova hostince byla postavená v roce 1837, od druhé poloviny 80. let 20. století sloužila jako sklad barev a laků.

Zdroj: ČTK

Fotografie: www.proprosek.cz, vizualizace: Prosek 2

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.