Změna v Grand Cru, Punčochář chystá vlastní hospodu
ČTK: V pražské restauraci Grand Cru, která se objevuje mimo jiné na předních místech ankety Maurerova výběru Grand Restaurant, koncem února končí šéfkuchař Jan Punčochář. Nahradí ho dvojice šéfkuchařů Svatopluk Hemmer a Saša Pavlovič. Punčochář chce na jaře otevřít svou vlastní restauraci. Informoval o tom dnes server E15.cz.
Punčochář se mimo jiné loni stal potřetí vítězem ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. V restauraci Grand Cru připravoval jídla od jejího začátku v roce 2014. Předtím deset let vařil v pražské restauraci Le Terroir, která několikrát získala michelinské ocenění Bib Gourmand neboli "dobré jídlo za přijatelné ceny".
"U pana Punčocháře vyhrál dávný sen věnovat se české kuchyni v tradiční pivnici, což chce s partnery realizovat v restauraci U Matěje na pomezí Hanspaulky a Baby," sdělila webu jeho mediální manažerka Jana Suja.
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj: ČTK
Fotografie: restaurace Grand Cru