gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Jižní Korea: Hoteloví hosté byli skrytě nahráváni

Jižní Korea: Hoteloví hosté byli skrytě nahráváni

ČTK: Čtyři osoby včera zadržela jihokorejská policie v Soulu za to, že za poplatek poskytovali na internetu živé vysílání z desítek kamer nelegálně umístěných v hotelových pokojích. Informoval o tom list The Korea Herald s odvoláním na jihokorejskou policii.


Podle listu byla tato služba spuštěna v listopadu a měsíční předplatné stálo více než 6000 dolarů (asi 136.000 korun). Služba měla přes 4000 předplatitelů, z nichž někteří si připláceli za doplňkové služby - například možnost si vybraná videa přehrát.

 

Hosté v jihokorejských hotelových pokojích byli skrytě nahráváni


Policisté objevili kamery ukryté v set top boxech, ve falešných elektrických zásuvkách či ve stojáncích vysoušečů vlasů na 42 hotelových pokojích. Minikamery podle dostupných informací natočily asi 1600 hostů ve 30 hotelech v deseti jihokorejských městech.

 

Hosté v jihokorejských hotelových pokojích byli skrytě nahráváni


Zatčeným hrozí až pět let vězení a značné pokuty.

 

Během posledních pěti let v Jižní Koreji prudce stoupl počet případů nelegálního natáčení lidí bez jejich vědomí - často na takových místech, jako jsou zkušební kabinky v obchodech či dámské toalety.

 

Hosté v jihokorejských hotelových pokojích byli skrytě nahrávání

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.