Objednáme.eu

Německý deník nadšeně doporučuje jídeláky ČD

Německý deník nadšeně doporučuje jídeláky ČD

“Na 5. koleji hamburského nádraží nebo u podzemního nástupiště stanice Berlín hlavní nádraží čas od času narazíte na vlak, který vypadá úplně jinak než všechny ostatní. Mezi stříbrnými šípy hypermoderních ICE rychlovlaků působí jako zjevení. Jeden z jeho modrobílých vozů má větší, panoramatická okna. A za nimi na vínově zbarvené ubrusy a křesla dopadá světlo z kulatých lamp, které připomínají svítilny slavného designového studia Bauhaus.” Tak začíná reportáž německého zpravodajského serveru die Zeit o cestování jídelním vozem českého vlaku EuroCity

 

Autor byl návštěvou ČD Restaurantu se servisem JLV, který Německem projíždí čtyřikrát denně na trase z Prahy přes Drážďany a Berlín do Hamburku, doslova unešen. Pohled na vínový interiér a prosklenou vitrínu s nápoji mezi prostorem pro cestující a kuchyní v něm vyvolal asociace s časy, kdy napříč Evropou putoval Orient Express, a se slavnými literárními díly, která se v něm odehrávají - romány Agathy Christie nebo Grahama Greena.

 

Německý reportér na adresu jídelního vozu ve vlaku ČD nešetří superlativy

 

Samotný pocit příjemného prostředí, luxusu nebo železniční nostalgie by ale nebyl k ničemu, kdyby na palubě chybělo kvalitní jidlo, připomíná reportér. A rovnou dodává, že nic takového v českém jídelním voze nehrozí. Pochvaluje si pak skvělou svíčkovou s českými knedlíky a brusinkami, domácí gulášovku, prvotřídní palačinky a dokonale vychlazený čepovaný Prazdroj v baculatých sklenicích.

 

Německý reportér na adresu jídelního vozu ve vlaku ČD nešetří superlativy

 

Při srovnání německého ICE a českého EC - cesta německým vlakem je o něco rychlejší, ale mnohonásobně dražší a místo poctivého jídla v něm dostanete rychlovky ohřáté v mikrovlnce - jednoznačně vítězí “česká cesta”. Jako bonus autor jmenuje absenci úspěchaných business cestujících s kufříky na kolečkách, kteří celou cestu stráví nad monitory svých notebooků.

 

Německý reportér na adresu jídelního vozu ve vlaku ČD nešetří superlativy

 

Sezónní nabídky na palubách jídelních vozů ČD pro JLV letos připravuje Juniorský národní tým AKC ČR, aktuálně Vojta Petržela, trojnásobný vítěz Gastro Junior 2017 – 2019 a čerstvý vítěz semifinále Global Young Chefs Challenge 2019.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: zeit.de

Fotografie: JLV a.s., screenshot zeitonline.de

 

Chtěli byste pracovat na palubách jídelních či lůžkových vozů JLV, a.s., při přípravě a rozvozu jídel nebo v dalších provozovnách společnosti? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.