gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

La Gare mění název i interiér, kvalita zůstává

La Gare mění název i interiér, kvalita zůstává

Nejen milovníci francouzské kuchyně zaznamenali, že prostory Brasserie La Gare V Celnici byly několik týdnů uzavřeny. Důvodem byla kompletní rekonstrukce prostor. Pod novým interiérem je podepsaný dnes již legendární designer Pavel Kříž ze studia KOMPLITS.

 

Změny se však netýkají pouze interiéru, nýbrž i názvu restaurace. Vyhlášený Dům francouzské gastronomie bude nově používat pouze označení La Gare. A nové je samozřejmě i menu. Za to ručí šéfkuchař Jan Kvasnička, který přišel z vyhlášené dejvické restaurace AvantGarde. Menu i nadále zůstává poctou francouzské kuchyni, hlavní roli v něm ovšem nově bude hrát unikátní gril.

 

La Gare mění název i interiér, kvalita zůstává, fotografie: http://www.stare.studio/

 

Milovníci francouzské kuchyně, kteří od začátku března zavítají do La Gare, se mohou těšit na zcela nové prostory. Z původního vzhledu nezbylo nic – změnily se prostorové dispozice a interiéru v originálním pojetí teď dominuje otevřený gril. Také zmizela prodejna lahůdek, která byla součástí původní brasserie.

 

S návrhem a realizací celé proměny oslovila skupina GARE Restaurants předního českého architekta Pavla Kříže, který stojí za tak úspěšnými a výraznými realizacemi, jako je například olomoucký Entreé Restaurant. Jeho typický rukopis samozřejmě najdeme i v novém La Gare. “Interiér La Gare je kombinací dřeva a bronzových uměleckých prvků, doplněný o květinové instalace a originální tapety vytvořené pouze pro tuto restauraci,“ říká architekt, který navrhoval vše přímo na míru pro La Gare.

 

Fotografie: http://www.stare.studio/

 

Největšími novinkami jak v interiéru, tak v menu jsou potom otevřený gril a vlastní prostory pro staření masa. “Zadáním ze strany majitelů bylo poskytnout hostům pohled přímo pod ruce mistrů kuchařů. Za mě je to fajn zážitek, vidět jak si hrají s přípravou jídel. Na druhou stranu je to pocta i pro kuchaře, když je vytáhnete mezi hosty a postavíte na pomyslné pódium,“ doplňuje designér Pavel Kříž.

 

Fotografie: http://www.stare.studio/

 

A jak se gril, umístěný uprostřed dřevěného masivu pod uměleckou instalací s motivem francouzského kohouta, promítne do nového menu?Stále nám na menu zůstanou osvědčené pokrmy z Alsaska a severnějších francouzských regionů. Nabídku ale rozšiřujeme o jižnější, teplejší regiony,“ vysvětluje generální ředitel gastronomické skupiny GARE Restaurants Jan Mudroch. Hosté si tak mohou denně dopřát čerstvé grilované ryby i mořské plody a další lahůdky, které nabízí nový jídelní lístek La Gare.

 

Fotografie: http://www.stare.studio/

 

Náležitou pozornost věnují v La Gare také vínům. “Nejenže si vozíme francouzská vína přímo od tamních vinařů. Rozhodli jsme se udělat radost sobě i našim hostům a nově rozléváme po skleničce i dražší vína. Navíc jsme zařadili po skleničce i originální francouzské šampaňské,“ ozřejmuje Jan Mudroch neobvyklý krok, díky kterému se La Gare, v kombinaci se skvělou kuchyní, řadí k předním pražským restauracím vůbec.

 

V přední části restaurace je nově také prostor pro kolemjdoucí, kteří si ve francouzském stylu chtějí vychutnat pouze sklenku vína a jít zase dál. Další prostory jsou dispozičně i designově rozděleny na bistro, sharing zónu s kulatými stoly pro stále populárnější koncept sdílení jídla a nakonec komfortní salónek. Celkovým redesignem projde v květnu také zahrádka, která se stane skutečnou oázou klidu v samém centru města.

 

Fotografie: http://www.stare.studio/

 

Rukopis uznávaného kreativního šéfkuchaře Jana Kvasničky a dokončená velkorysá rekonstrukce dělají z La Gare luxusní, ale přitom velice svěží, moderní a komfortní podnik, který potěší každého milovníka francouzské kuchyně.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: La Gare

Fotografie: http://www.stare.studio

 

Chtěli byste pracovat v originálním prostředí dobře známé, a přitom vlastně zcela nové restaurace La Gare? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.