gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Turisté si nevolnost do Prahy přivezli už z Polska

Turisté si nevolnost do Prahy přivezli už z Polska

ČTK: Zahraniční turisté, které záchranáři odvezli v neděli večer kvůli nevolnosti do tří pražských nemocnic, trpěli zdravotními obtížemi už před příjezdem do Prahy. V pražském hotelu v Türkově ulici na Chodově v neděli večer zažívací potíže zesílily. ČTK to dnes sdělil mluvčí hygienické stanice Zbyněk Boublík. Dodal, že jde o studenty z Kanady ve věku 15 až 18 let a jejich doprovod, do Česka přicestovali o den dříve z polského Krakova.


"U nemocných na místě dominovalo zvracení, bolesti a křeče v břiše. Celá skupina čítala cca 50 osob. Dle doprovodu se u části z nich zdravotní potíže objevily již v Polsku a do 24 hodin odezněly," uvedl mluvčí.

 

Člověče, je mi nějak blbě


Záchranáři v rámci předběžné opatrnosti v neděli večer 15 z nich převezli do Ústřední vojenské nemocnice, motolské nemocnice a na Bulovku. Hygienici pak kvůli zjištění přesnější diagnostiky onemocnění domluvili u vybraných pacientů odběr vzorků.


Do doby odvozu do nemocnic byli nemocní od zbytku skupiny izolováni a vedení hotelu pak hygienici informovali o preventivních protiepidemických opatřeních, sdělil Boublík. Ty podle něj spočívaly v důkladné plošné dezinfekci celé jídelny včetně stolů a židlí, přilehlého společného WC, výtahu, chodeb hotelu a pokojů nemocných.

 

Asi budu taky zvracet


Okolnosti případu zjišťuje i policie. "Pokud nevystane cokoliv, co by nasvědčovalo jakémukoliv protiprávnímu jednání, tak bude událost uložena," řekl dnes ČTK policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.